Άλλαξε χέρια η πρωταθλήτρια Μίλαν

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ιταλία, η Μίλαν άλλαξε χέρια.

Με τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του σκουντέτο να μην έχουν κοπάσει, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μίλαν είναι γεγονός. Η RedBird αποτελεί τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία των πρωταθλητών Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, οι υπογραφές έχουν ήδη μπει και τις επόμενες ώρες θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής φίρμας, Τζέρι Καρντινάλε, υπέγραψε το αρχικό συμβόλαιο εξαγοράς, με τη συμφωνία να φτάνει στα 1.380.000.000 ευρώ, αλλά την μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια, Elliot Management να διατηρεί το 30% των μετοχών. Επίσης, προβλέπονται και επιπλέον 500.000.000 ευρώ ως μπόνους εφόσον το κλαμπ παρουσιάσει κέρδη και προχωρήσει η κατασκευή νέου σταδίου.

Η ανακοίνωση από πλευράς του συλλόγου αναμένεται ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες, με τη διαδικασία να προχωρά και να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε όλο αυτό το διάστημα, τόσο η Elliot όσο και η RedBird θα έχουν λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, καθώς οι υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ιδιαίτερα αυξημένες με φόντο τη συμμετοχή της ομάδας στο Champions League.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ