Αλλαγές στο MotoGP από το 2016

Αλλαγές στο MotoGP από το 2016

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θα αλλάξει, από τις 16,5”, στους τροχούς των 17”, ξεκινώντας από το 2016, κατόπιν αίτησης του νέου προμηθευτή ελαστικών, Michelin.

Στις αρχές του Μαΐου η Bridgestone ανακοίνωσε την αποχώρησή της από προμηθευτής ελαστικών των MotoGP, ανοίγοντας τις πόρτες για τη Michelin που θα αναλάβει το 2016.

Όπως αναφέρει το mototriti,gr, η επιτροπή των GP επιβεβαίωσε πως, εκτός από την αλλαγή του προμηθευτή, θα αλλάξει και η διάσταση των τροχών, από τους τωρινούς των 16,5 ιντσών σε 17.

Η ανακοίνωση αυτή είναι άλλη μια πτυχή της σειράς τροποποιήσεων που θα υποστούν οι κανονισμοί του 2016, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνουν επίσης αλλαγές σχετικές με το hardware και το λογισμικό των ηλεκτρονικών εγκεφάλων (ECU) των μοτοσικλετών.

Οι τωρινοί κανονισμοί απαιτούσαν όλοι οι τροχοί να είναι πιστοποιημένοι μέσα στο 2015, μόνο που, μετά από τις αποφάσεις για τις παραπάνω αλλαγές, θεωρήθηκε άδικο να απαιτήσουν από τις ομάδες να αγοράσουν νέους τροχούς και να τους πιστοποιήσουν το 2015, αφού θα αντικατασταθούν με 17ρηδες το 2016. Η επιτροπή, λοιπόν, συμφώνησε πως η εφαρμογή των διαδικασιών έγκρισης-πιστοποίησης για την κατηγορία MotoGP θα αναβληθεί μέχρι το 2016.  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ