Αλέφαντος: Στα 25 θα είναι πολύ μεγάλος

Αλέφαντος: Στα 25 θα είναι πολύ μεγάλος

Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος για τα πλέι οφ και… Βενιζέλο.

Διαβάστε:

«Πριν πιάσω τα ματς των πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, και τη Λίβερπουλ, θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τον πολιτικό εκβιασμό του Βενιζέλου: Βλέπει ότι έρχεται το τέλος. Και απειλεί, τα παίζει όλα για όλα. Εγώ μιλάω με πολύ κόσμο, νιώθω την οργή της γειτονιάς.

Έρχεται η οργή της γειτονιάς και θα είναι μεγάλη. Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις, θα με θυμηθείτε. Θα γίνει σεισμός στις εκλογές. Δεν βρίσκω εύκολα ανθρώπους που να πάει το χέρι τους να ρίξει ψήφο σε αυτές τις εκλογές υπέρ του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Εγώ βλέπω ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Και δεν πιστεύει ο κοσμάκης ότι τελείωσαν τα μέτρα, οι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις των μισθών. Είναι ένα διάλειμμα λόγω των εκλογών.

Καταλαβαίνει ο κοσμάκης όλο αυτό το στήριγμα που επιχειρείται στην κυβέρνηση από τα κανάλια και από τη Μέρκελ. Η ανεργία όμως δεν πέφτει. Οι νέοι άνθρωποι που εργάζονται, συνεχίζουν να παίρνουν μισθούς-ψίχουλα. Οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα με τις ψαλιδισμένες συντάξεις, και η ΔΕΗ ανεβαίνει συνεχώς. Τα χαράτσια τα καινούργια για τα ακίνητα έρχονται, ο κόσμος ξέρει τι θα του έρθει τον Ιούνιο. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία, πλέον δεν μπορούνε να πληρώνουν και είναι ανασφάλιστοι. Εγώ βλέπω ότι θα γίνουν τρελά πράγματα στις εκλογές αυτές.

Πάμε τώρα στα πλέι οφ. Ο Παράσχος είναι ντεφορμέ, κάνει ένα ροτέισον απαράδεκτο. Στην Τρίπολη δεν ξεκίνησε ο Παπαδόπουλος, είχε έξω τον Ναπολέονι, ήταν ματς κλειδί αυτό. Πάει στην Τούμπα και βάζει τριάδα μπροστά έναν Γεωργίου που έπαιζε στα Γιάννενα, στην άλλη πτέρυγα τον Καραμάνο, και αφήνει έξω πάλι τον Ναπολεόνι και τον Ούμπιντες. Του δίνουν κι ένα αυστηρό πέναλτι εις βάρος του.

Δεν τελείωσε τίποτα για τον Ατρόμητο, πρέπει να ανασυνταχθεί, ο ΠΑΟΚ έφαγε τιμωρία μείον 3 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός μπορεί να τιμωρηθεί για τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Ο Ατρόμητος έχει τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη ήταν καλός. Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες αλλά δεν έχει προπονητή. Όλο λόγια είναι ο Βεργέτης. Παίζει ένα ποδόσφαιρο ανοικτό, ανεύθυνο, δεν βλέπω σχεδιασμό απέναντι στον αντίπαλο, άφησε τον Παναθηναϊκό να παίξει το ποδόσφαιρο που τον συμφέρει. Δεν αφήνεις κύριε Βεργέτη ποτέ αυτόν τον Παναθηναϊκό να σε παίξει έτσι. Ούτε κλειστές είχες τις γραμμές σου, 30 μέτρα απόσταση οι σέντερ μπακ με τους ακραίους μπακ και με τους χαφ, του έδινες χώρο να σου φεύγει. Ήταν πρωτοφανής η τακτική του Αστέρα. Λες και έπαιζε φιλικό ματς προετοιμασίας.

Είχε και έναν καταπληκτικό Καπίνο ο Παναθηναϊκός που έχω πει πολλές φορές ότι τον θεωρώ πολύ μεγάλο ταλέντο, στα 25 του μπορεί να είναι ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας αν δουλευτεί καλά.

Κατά τα άλλα ο Μπεργκ πάλι ήταν όλα τα λεφτά, τους έφτιαξε τα δύο γκολ, έκλεψε την μπάλα στο άλλο, ήταν πολύ καλός όμως και ο Κλωναρίδης.

Σε ό,τι αφορά τη Λίβερπουλ, είναι μία από τις πιο απίθανες αυτοκτονίες που έχω δει. Βάζει το τρίτο γκολ και τρέχει ο Σουάρες να πάρει την μπάλα να την πάει στη σέντρα για να βάλουν κι άλλο γκολ! Δεν τους αρκούσε το 0-3 στην Κρίσταλ Πάλας, ήθελαν να βάλουν κι άλλο γκολ! Και μέσα σε λίγα λεπτά τρώνε 3 γκολ και λήγει το ματς 3-3!

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι, σπάνε τα μούτρα τους και στην Κρίσταλ Πάλας. Έκαναν δώρο το πρωτάθλημα στον Πελεγκρίνι της Σίτι. Αυτός ο προπονητής της Λίβερπουλ είναι ανεκδιήγητος στην άμυνα. Δεν είναι μόνο το φινάλε, σε όλο το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ έκτιζε με την επίθεσή και γκρέμιζε στην άμυνα. Μπορεί να βάλει 100 γκολ και να φάει 105.

Όχι κύριοι, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επίθεση, το ποδόσφαιρο είναι και άμυνα. Για άλλη μια φορά το κάζο της Λίβερπουλ έδειξε το μεγάλο δίδαγμα: Το ποδόσφαιρο είναι και άμυνα, πρέπει να ξεκινάς από την καλή άμυνα.

Αλλά η άμυνα δεν είναι μόνο η αμυντική γραμμή. Όταν παίζει ο προπονητής της Λίβερπουλ στο κέντρο με τον μισοπνεύμονο Κουτίνιο και με τον Τζέραρντ που έχει μεγαλώσει κι έχει βαρύνει, δεν κάνει πια τα μεγάλα τρεξίματα, αυτά τραβάς. Κλαίει όλο το Λίβερπουλ. Μετά από 24 χρόνια δίψας, κράταγαν το πρωτάθλημα στα χέρια τους και το έριξαν κάτω, το έκαναν χίλια κομμάτια.

Και πότε θα ξαναβρεί η Λίβερπουλ τέτοια ευκαιρία; Θα ενισχυθεί κι άλλο η Μάντσεστερ Σίτι. Θα ενισχυθεί η Γιουνάιτεντ. Θα πάρει επιθετικούς ο Μουρίνιο. Αυτά που έλεγα για την Τσέλσι από την αρχή της σεζόν ότι ήταν κακές οι φετινές μεταγραφές της και ότι δεν έχει κυνηγούς ο Μουρίνιο, τα λέει ο ίδιος πλέον απροκάλυπτα. Θα τους πιέσει ο Μουρίνιο να σκάσουνε χοντρά λεφτά να φέρουν μεγάλους κυνηγούς στην Τσέλσι. Ήδη πάει για τον Ντιέγκο Κόστα.

“Χάσαμε τη συνοχή μας” είπε ο Ρότζερς. Εσύ δεν είσαι προπονητής; Φτιάξε την! Ποιος θα σου φτιάξει τη συνοχή; Κάνε αλλαγές, παίξε με 3 σέντερ μπακ στο τέλος, φώναξε, έχεις τεράστια ευθύνη όταν τόσο κρίσιμο ματς από 0-3 στο ΄78 σου το κάνει 3-3 η Κρίσταλ Πάλας». 

Πηγή: sportdog.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ