Αλέφαντος: Κάτασπρος ήταν ο Μήτρογλου, αγνώριστος

Αλέφαντος: Κάτασπρος ήταν ο Μήτρογλου, αγνώριστος

Μεγάλες ατάκες από τον Νίκο Αλέφαντο! Ποια λάθη έκανε στο Περιστέρι o Μίτσελ; Γιατί τα χώνει στον Αναστασίου; Πώς δικαιώθηκε με τον ΠΑΟΚ;

“Ο Ατρόμητος με δικαίωσε σε όσα λέω γι΄ αυτήν την ομάδα. Για εμένα η πιο σοβαρή ομάδα φέτος στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό ο οποίος παίρνει το πρωτάθλημα εύκολα. Είδατε πώς κόντραρε ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια στον Σπανό και στον τεχνικό του διευθυντή τον Αγγελόπουλο που κτίζουν βήμα-βήμα αυτήν την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό πάλι φέτος, όπως τον νίκησε πέρσι. Μπλόκαρε ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Τον μπλόκαρε στα ίσια και μάγκικα.

Πίεσε ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό εκεί που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε. Τον πίεσε ώστε να αναδείξει το πρόβλημα στο κέντρο. Δεν τον περίμενε πολύ πίσω, τον πίεσε στο κέντρο. Και είχε αλληλοκαλύψεις εξαιρετικές, έβλεπες λόγου χάρη πάνω στον Χολέμπας όταν ανέβαινε, να πηγαίνει ο Καραμάνος, να πηγαίνει και ο Νάστος.

Έκανε και λάθη ο Μίτσελ σε αυτό το ματς. Δεν έπρεπε να μείνει τόσο πολύ μέσα στον αγώνα ο Ολαϊτάν. Κακώς ήταν τρίτη αλλαγή στο τέλος, έπρεπε να έχει βγει πολύ νωρίτερα. Και κακώς άργησε τόσο πολύ να βάλει τον Βάις στη θέση του Ολαϊτάν. Έβαλε τον Βάις για ένα τέταρτο, τι να προλάβει να κάνει. Και όμως έδειξε πράγματα ο Βάις. Για εμένα έπρεπε να έχει ξεκινήσει βασικός. Και στο προηγούμενο αγώνα καλά είχε παίξει.

Επίσης, κακώς έβαλε τον Μήτρογλου ο οποίος ήταν εμφανώς ανέτοιμος και επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Κάτασπρος ήταν ο Μήτρογλου, αγνώριστος. Δεν ακούμπησε την μπάλα.

Είχε προβλήματα ο Ολυμπιακός με τον Μπονγκ στόπερ. Πρέπει απαραίτητα να πάει σε μεταγραφή σέντερ μπακ, είναι μεγάλη απώλεια ο Σιόβας που τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν μπορεί να τη βγάλει με Μπονγκ ή με Παπάζογλου, ο δε Αβραάμ έχει προβλήματα. Μόνο με Μανωλά έχεις μείνει για υψηλό επίπεδο.

Ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες, έχασε γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά έχασε γκολ και ο Ατρόμητος ως το τελευταίο λεπτό. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν έπρεπε να γίνει αλλαγή. Ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων. Ο Ούμπιντες έτρεξε πολύ, πέθανε στο γήπεδο, μηχανάκι είναι.

Δεν είναι μόνο ότι δεν τράβηξε ο Ολυμπιακός, είναι και ότι βρήκε απέναντί του μια δυνατή ομάδα με ένα καλό στήσιμο και αλληλοκαλύψεις. Έπαιρνε την μπάλα ο Κάμπελ κι έπεφταν δύο του Ατρόμητου πάνω του. Έφευγε από τον έναν, τον έκλεινε ο άλλος.

Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες με κατηγορούν στα σχόλια, αλλά από τον Αύγουστο τους λέω μέχρι και σήμερα για τον αργό τους άξονα, για τις αργοκαρούτες, για τα λάθη στις μεταγραφές. Πάρτε σεντερφοράρα έλεγα και ξεκολλήστε από τον Αθανασιάδη. Τώρα τα λένε και οι ίδιοι. Έπεσε κράξιμο στην Τούμπα. Πάλι με τύχη κέρδισαν, δεν παίζει μπάλα ο ΠΑΟΚ, παίρνει τα ματς με την ψυχή στο στόμα. Ό,τι καλό γίνεται μπροστά, γίνεται μόνο από τον Λούκας.

Πάρτε χαφάρα τους έλεγα, πήγαν και πήραν το Μαντούρο. Έτσι όπως τον είδα, σαν αγριογούρουνο μου φάνηκε. Αργός. Δεν ξέρω στη συνέχεια τι θα δείξει, πάντως από αυτό που είδα απογοητεύτηκα. Χρειάζονται και σέντερ μπακ καλό. Αν μείνουν έτσι, τον έχω ικανό τον Ατρόμητο στα πλέι οφ να τους πάρει τη δεύτερη θέση.

Τη Μάντσεστερ την είδα πάλι, ήταν πιο ανεβασμένη, χωρίς να παίξει όμως τίποτα σπουδαίο. Δεν πρόκειται να προλάβει να γίνει με τον Ολυμπιακό το θηρίο που ήταν. Όμως θα γυρίσει ο Ρούνεϊ και θα έχει διαφορετικό ρυθμό. Μπορείς να την παλέψεις πάντως. Αν παίξεις στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου στο Καραϊσκάκη, έχεις ελπίδες. Με Βάις βασικό αριστερά, με Κάμπελ δεξιά, με Μήτρογλου να είναι έτοιμος τότε, με Ντομίνγκες από πίσω του ή Φουστέρ. Όχι στην πτέρυγα Φουστέρ όπου είναι ανύπαρκτος.

Ο παίκτης που λείπει τρομερά από τον Ολυμπιακό είναι ένας χαφ σε μικρογραφία του Μόντριτς όπως τον έχουν κάνει τώρα στη Ρέαλ που τον βάζουν δίπλα στον Τσάμπι Αλόνσο, να παίζει σαν κόφτης-οργανωτής. Έτσι έπαιξε ο Μόντριτς τώρα. Όπως έβαζε ο Βαλβέρδε τον Ιμπαγάσα, να τρέχει, να κόβει, να φτιάχνει, να τα κάνει όλα δίπλα στον κόφτη.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός με τον Πανιώνιο, έμαθα ότι στο β΄ ημίχρονο μπορούσε να φάει πολλά γκολ από τον Πανιώνιο. Εγώ δεν είδα το β΄ ημίχρονο γιατί το γύρισα και έβλεπα την Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα. Είδα μόνο το α΄ ημίχρονο στη Λεωφόρο που ο Παναθηναϊκός ήταν καλός.

Όμως τόσες φορές τον έχω δει τον Παναθηναϊκό, τα έχουμε πει, ο Αναστασίου δεν ξέρει να δουλέψει την άμυνα. Βλέπεις 25 μέτρα αποστάσεις των γραμμών, βγαίνουν οι αντίπαλοι φάτσα με τους σέντερ μπακ και πέφτουν όλες οι ευθύνες σε αυτούς, ενώ συνολικά ως ομάδα ο Παναθηναϊκός έχει αμυντικό πρόβλημα. Δεν ξέρει όμως το παιδί να παίξει άμυνα. Όταν βλέπεις τον Παναιτωλικό να του πετάει σέντερ φορ τον γρήγορο Καμαρά, και εκείνος να βάζει να τον παίξουν στην ευθεία ο Κροάτης με τον Κουτρουμπή, καταλαβαίνεις πολλά…

Δείτε για παράδειγμα πώς αμύνεται η Ατλέτικο. Τον τελευταίο καιρό ανακαλύψανε όλοι την Ατλέτικο, εγώ όμως μιλάω για τον Σιμεόνε από πέρσι. Τους έχει σκίσει φέτος. Σε πρωτάθλημα Ισπανίας, σε Τσάμπιονς Λιγκ, σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόνο μία ήττα. Ούτε από την Μπαρτσελόνα τώρα έχασε και παραμένει μαζί της στην πρώτη θέση.

Στον Νεϊμάρ της Μπαρτσελόνα πάει το δεξί μπακ της Ατλέτικο και του δίνει βοήθεια το δεξί χαφ κι έρχεται τρίτος το δεξί εξτρέμ πάνω στον Άλμπα της Μπαρτσελόνα που πάει για βοήθεια. Και πιο δίπλα έχει δύο κόφτες. Δείτε τις γραμμές του Σιμεόνε έχουν απόσταση 7-8 μέτρα, και κάθε παίκτης με τον άλλο έχουν απόσταση 5 μέτρα μεταξύ τους. Δεν μπορείς να χωθείς εκεί, σε πνίγουνε.

Όταν όμως πάρουν τη μπάλα φεύγουνε βολίδες πέντε παίκτες στο γκολ με κορυφαίο βέβαια τον Κόστα. Την κράτησε την Μπαρτσελόνα, μπήκε και ο Μέσι αλλά δεν τους έβαλε γκολ, και μιλάμε για μια Ατλέτικο με το μισό μπάτζετ από τη Ρεάλ και το μισό μπάτζετ από την Μπαρτσελόνα.”  

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ