Αλέφαντος: Aρχηγός παλαιμάχων o Γκαρσία

Αλέφαντος: Aρχηγός παλαιμάχων o Γκαρσία

“Γι΄ αυτόν έκαναν τόση φασαρία οι ΠΑΟΚτσήδες που δεν έπαιζε;”. Φοβερός Αλέφαντος με απολαυστικό σχόλιο για Γκαρσία, Ρομπέρτο, Νάτχο, Φούλαμ, Μουρίνιο.

Διαβάστε:

«Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα ξανά, αναζητά κάποια καλά δεκάλεπτα κι αυτό είναι όλο, δεν έχει ρυθμό στο παιχνίδι του, έχει προβλήματα στα χαφ, πλέον και στην κορυφή της επίθεσης. Το πιο ευχάριστο στο ματς ήταν η ανακοίνωση της μεταγραφής του Ρομπέρτο. Αυτό ήταν μεγάλη κίνηση από τον Μαρινάκη. Είναι εκπληκτική επιτυχία να αγοράσεις τέτοιο τερματοφύλακα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Βρήκες τερματοφύλακα για πολλά χρόνια, έκλεισες τα ρολά!

Ο Πανιώνιος στο α’ ημίχρονο ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες που περάσανε από το Καραϊσκάκη. Ήταν πολύ λίγος. Όμως στο β’ ημίχρονο άλλαξε εντελώς. Διόρθωσε ένα λάθος που είχε κάνει ο Παναγόπουλος, στο α’ ημίχρονο, έβαλε τον καλύτερο κυνηγό του τον Αραβίδη να κυνηγάει τον Χολέμπας. Ανεπίτρεπτο. Στο β’ μέρος τον έφερε στον άξονα και έβαλε αλλαγή μέσα τον Κολοβό από την πλευρά του Σαλίνο. Έτσι ανέβηκε ο Πανιώνιος και έκανε ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον Ρομπέρτο να σώνει.

Ο Σέποβιτς έβαλε ένα γκολ από κεφαλιά μπροστά στην εστία, αλλά είναι αργός παίκτης. Αργός χωρίς να έχει την ευχέρεια που είχε ο Μήτρογλου με την μπάλα στα πόδια του, δεν μπορεί δηλαδή να κάνει μόνος του φάσεις, την περιμένει.

Αυτός ο Πέρες που ήρθε από τη Βιγιαρεάλ, μού έδειξε ότι έχει φόντα, με μία προπόνηση έπαιξε το παιδί αυτό, είναι γρήγορος, γουστάρει να ντριμπλάρει, έχει πνευμόνια, ξέρει τακτική, τον είδα ήθελε να μαρκάρει τον μπακ. Δεν είναι μεγάλος παίκτης, αλλά έχει νεύρο και μπορεί να βοηθήσει ίσως και πιο πολύ από τον Βάις.

Τον Μαρκάνο δεν τον είδα καλά. Βαρύς, έμπαιναν άνετα οι Πανιώνιοι στο β’ μέρος, αν πας με Μαρκάνο και Αβραάμ απέναντι στη Μάντσεστερ θα έχεις πρόβλημα…

Ο Μόγιες ήρθε στο Καραϊσκάκη, έδειξε ότι υπολογίζει τον Ολυμπιακό, να δούμε αν θα αναστήσει η Μάντσεστερ την Κυριακή και τη Φούλαμ ή όχι… Αν δεν νικήσει και αυτήν τη Φούλαμ η οποία είναι τελευταία και έχει φάει 53 γκολ, θα είναι ξεφτίλα για τη Μάντσεστερ. 53 γκολ έχει φάει η Φούλαμ!

Πάρα πολλά! Και όπως μου επισημαίνει ο Σινάνογλου διότι δεν είχα κοιτάξει τις άλλες, η αμέσως επόμενη χειρότερη ομάδα, η προτελευταία στη βαθμολογία η Κάρντιφ έχει φάει 41, και η αντιπροτελευταία η Γουέστ Χαμ έχει φάει 33! Να πέσεις κάτω! Δηλαδή η Φούλαμ έχει φάει 20 γκολ περισσότερα από τη Γουέστ Χαμ που είναι τρίτη από το τέλος!

Αυτό που με προβληματίζει επίσης στον Ολυμπιακό είναι ότι δείχνει να έχει χάσει την ταχύτητά του στον αιφνιδιασμό, δεν μπορεί να βγάλει αιφνιδιασμούς. Βλέπεις ότι κερδίζουν κόρνερ ή φάουλ οι αντίπαλοι και έχουν κατέβει κάτω και δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να βγει γρήγορα μπροστά να τους κατακεραυνώσει.

Είδα το ματς στην Ξάνθη, καλά έκανε με τον Μάουερ ο Πανόπουλος και τον απέλυσε από την εξέδρα με το τηλέφωνο! Τέτοια εικόνα ομάδας δεν έχω ξαναδεί στην Ξάνθη, φαίνονταν τα Γιάννενα υπερομάδα, έβγαινε ο Ίλιτς και οι άλλοι κι έβρισκαν άμυνα τόσο ψηλά που έμπαιναν στα δίχτυα. Τρία γκολ και λίγα ήταν. Κι αν είδατε τον Γκαρσία, ήταν να κλαις και να γελάς, όχι παλαίμαχος, αρχιπαλαίμαχος, πρόεδρος παλαιμάχων! Γι΄ αυτόν έκαναν τόση φασαρία οι ΠΑΟΚτσήδες που δεν έπαιζε στον ΠΑΟΚ;

Τον είδα και τον ΠΑΟΚ, στο α΄ ημίχρονο το πάλευε ο ΟΦΗ, στο β΄ ημίχρονο όμως κατέρρευσε. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στην Τούμπα κύριε Πίντο και να παίζεις λες και είσαι ο Ολυμπιακός. Ο καινούργιος που πήρε ο ΠΑΟΚ, ο χαφ ο Ισραηλινός ήταν πραγματικά καλός για πρώτο ματς, θέλω να τον ξαναδώ.

Και πάμε τώρα στον μεγαλύτερο προπονητή του κόσμου, στον προπονητή που κάποια δημοσιογραφάκια τον έχουν χτυπήσει αλλά δεν μπορούν να του δέσουν ούτε τα κορδόνια. Θα αναλύσω το ματς όπως εγώ το είδα, το μεγάλο διπλό που πήρε η Τσέλσι μέσα στη Μάντσεστερ Σίτι. Τον περίπατο που έκανε ο Μουρίνιο μέσα στην έδρα όπου είχε χρόνια η Σίτι να μη βάλει γκολ, μία ομάδα με μέσο όρο 4 γκολ, και όμως η Τσέλσι την πάτησε. Όχι απλά δεν έφαγε γκολ η Τσέλσι, αλλά μπορούσε να της έβαζε 3 γκολ για πλάκα. Φτωχό το 0-1 της Τσέλσι, είχε και τρία δοκάρια.

Ένας μάγος Μουρίνιο πάει εκεί και παρατάσσει τον Τσεχ που είναι πάντα μεγάλος τερματοφύλακας, τον Ιβάνοβιτς δεξί μπακ τρομερό, αριστερά βάζει έναν 24χρονο Ισπανό που είχε κάνει καριέρα ως δεξί μπακ, τον Αθπιλικουέτα, εκπληκτικός σε ταχύτητα, πάθος, δύναμη, τον έφαγε τον διεθνή Άγγλο αριστερό μπακ, τον Κόουλ.

Στο κέντρο της άμυνας βάζει τον Τέρι που τον διατηρεί καλό και δίπλα του τον Κέιχιλ που τον έχει φτιάξει έτσι ώστε να είναι ο κορυφαίος του αγώνα!

Μπροστά τους βάζει τον Νταβίντ Λουίς που έχω ξαναπεί ότι είναι καλύτερος εκεί για την Τσέλσι απ΄ ότι ως σέντερ μπακ που ήταν, μου φαινόταν λίγος για σέντερ μπακ, την ψήλωσε την ομάδα, και μαζί του βάζει τον Μάτιτς που τον πήρε από την Μπενφίκα και είναι αποκάλυψη. Αυτοί οι δύο ήταν χαφ που αλωνίζανε, με αλληλοκαλύψεις, έφευγε ο ένας, κάλυπτε ο άλλος, έφευγαν και οι δύο, κάλυπταν οι σέντερ μπακ, όχι να γυρίζουν πίσω να πάρουν τη μπάλα από τα σέντερ μπακ, τους ξεμαρκάρανε οι σέντερ μπακ στα 25 μέτρα. Κάλυπταν τις πλευρές και γύριζαν και με σπριντ πίσω.

Έβαλε τον Ραμίρες έξω δεξιά με ειδικό ρόλο όμως να έρχεται πίσω να βοηθάει τον Ιβάνοβιτς, να ελέγχει και τον χαφ με διπλό μαρκάρισμα, από την άλλη πλευρά είχε τον Αζάρ που οργιάζει φέτος, και φορ τον Ετό που έχει ξανανιώσει, αλλά εγώ θα ήθελα σεντερφοράρα άλλη σε αυτήν την ομάδα, αν είχε σεντεροφοράρα θα έπαιρνε σίγουρα το πρωτάθλημα, το έχω ξαναπεί.

Είχε σε ειδικό ρόλο έναν εκπληκτικό Γουίλιαν, ποιος Μάτα, μέχρι και τον Όσκαρ θυσίασε, είχε λοιπόν τον Γουίλιαν σαν δεύτερο κυνηγό αλλά να γίνεται χαφ όταν χάνει η Τσέλσι την μπάλα. Εκπληκτικός στην ταχύτητα και στην αντοχή στην ταχύτητα, πάθος, δύναμη, βάζανε στη μέση τα αργά χαφ που είχε η Μάντσεστερ Σίτι, Τουρέ και Ντεμικέλις – έλα ρε με τον Ντεμικέλις, σε αυτήν την ηλικία, μια ζωή σέντερ μπακ ήταν και τον έβαλε χαφ με τον Τουρέ, δίδυμο αργό του θανάτου να παίξουν αυτήν την τούρμπο Τσέλσι; Έγκλημα του Πελεγκρίνι. Περνούσαν από δίπλα τους σαν πολυβόλα!

Κι έβλεπες να βγαίνει στην αντεπίθεση η Τσέλσι με τέσσερις, έβγαινε ο Γουίλιαν, έβγαινε ο Ραμίρες, έβγαινε ο Ιβάνοβιτς, έβγαινε ο Αζάρ, τους πατήσανε με κάτω την μπάλα! Και με διαγώνιες καλύψεις πίσω ο Μουρίνιο, με διπλά μαρκαρίσματα, με ξεφτίλισμα του ποδοσφαίρου κατοχής, με αντεπιθέσεις γρήγορες, τους έπνιξε. Ήταν ματς-σεμινάριο».

Πηγή: sportdog.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ