Αλέφαντος: Αυτούς χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Αλέφαντος: Αυτούς χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Ποιους παίκτες επιθυμεί στον Ολυμπιακό και για ποιο λόγο, αποκαλύπτει o Νίκος Αλέφαντος. Πώς να παίξει ο Μίτσελ στην Τούμπα και γιατί «κράζει» Γκουαρντιόλα;

«Βλέπω κάτι τύπους και μιλάνε για τον Σιμεόνε τώρα, ανακαλύψανε τον Σιμεόνε και μιλάει τώρα η κάθε Μαριγούλα που δεν είχε δει καν αγώνες της Ατλέτικο όταν εγώ μιλούσα γι΄ αυτόν τον ανερχόμενο τότε προπονητή. Θα τα πούμε όμως παρακάτω για το ξένο ποδόσφαιρο, με εντυπωσιάζει η Λίβερπουλ και θα τη συσχετίσω με τον Ολυμπιακό, αυτό που έχει η Λίβερπουλ φέτος λείπει από τον Ολυμπιακό.

Πάλι δεν ήταν καλή η ομάδα, εντάξει μέσα στο Καραϊσκάκη έπαιζε, φουλ ο κόσμος στις εξέδρες, ήταν λογικό να έχει την υπεροχή. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού όμως είναι στο γκολ. Ο Κάμπελ δημιουργεί καταστάσεις, είναι ο μόνος που μπαίνει, διεισδύει, είναι διεμβολέας, αλλά είναι δύσκολος στο γκολ. Ο άλλος εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν κάνει αυτά που κάνει ο Κάμπελ, έχεις και ανυπαρξία σέντερ φορ, πάσχεις μπροστά λοιπ��ν, από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις στις μεταγραφές. Πρώτη κίνηση η απόκτηση ενός παικταρά σέντερ φορ που θα δημιουργεί και μόνος του φάσεις όπως ο Κάμπελ, αλλά θα έχει και το γκολ. Δεύτερη κίνηση η απόκτηση ενός χάφαρου που θα στρώνει με ταχύτητα το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και άλλο ένα καλό εξτρέμ θέλεις.

Δεινοπαθούσε ο Απόλλων από την πλευρά του Κάμπελ παρ΄ ότι του είχανε διπλό μαρκάρισμα. Στην Τούμπα τώρα μακάρι να αποδώσει ο Κάμπελ διότι τον έχω παρατηρήσει και σας το έχω πει πολλές φορές ότι εκτός έδρας στα δύσκολα ματς “χάνεται”… Πρέπει τώρα να κάνει επιτέλους ένα καλό ματς εκτός έδρας, τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός για να περάσει.

Κουβαλούσε πάλι την μπάλα ο Ολυμπιακός και τη γυρνούσε γύρω γύρω αλλά ουσία μέσα στην περιοχή δεν έχει. Χρειάζεται ο Ολυμπιακός ένα σέντερ φορ όπως ήταν ο Τζιμπούρ στα καλά του, ή ένα σέντερ φορ όπως ήταν ο Μήτρογλου πριν τραυματιστεί.

Ο Απόλλων για εμένα δεν άξιζε να υποβιβαστεί. Δεν ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Πλήρωσε την πολιτική του προέδρου του, τον έκαψε ο πρόεδρός του με αυτά που έβγαινε και έλεγε κάθε τόσο. Αδίκησε ο πρόεδρός του τις προσπάθειες του προπονητή και των παικτών εκεί. Τα είχα πει και πριν το παιχνίδι.

Το ματς στην Τούμπα τώρα είναι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Το 2-1 είναι πονηρό σκορ, πρέπει ο Ολυμπιακός και να φυλαχτεί και να βάλει γκολ. Πρέπει να δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ, να τον τραβήξει πονηρά προς τα κάτω. Θα βρει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός να του καρφώσει γκολ. Άμα δεν παίξουνε σκυλίσια όμως, μην περιμένουν πρόκριση. Αυτό το ματς δεν θέλει Τιτίκες, τέτοιο ματς θέλει 11 λέοντες.

Αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, θα πάει στράφι μια σεζόν η οποία θα ξενερώσει αφού το πρωτάθλημα το είχες πάρει από τον Δεκέμβρη, καλά εγώ τέλος Αυγούστου βγήκα και είπα “ξέχνα το πρωτάθλημα κυρ ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές που έκανες”.

Είδα τη Λίβερπουλ με τη Σίτι και πραγματικά τη χάρηκα παρ΄ ότι δεν την υποστηρίζω. Πάει φουλ για το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Είδαμε τεράστια μπάλα στο παρελθόν από τη Λίβερπουλ. Μου αρέσει φέτος και την έχω αναλύσει στη στήλη, τρομερό ατού οι επαναφορές της, πώς το κέντρο της ανοιγοκλείνει και ξεχύνεται μπροστά όταν πάρει την μπάλα, τρομερό ατού όμως και οι επιθετικοί της. Τέτοιου στιλ επιθετικούς θέλω στον Ολυμπιακό: Ταχύτατους, βολίδες, θεαματικούς, να ξεσηκώνουνε τον κόσμο.

Την έπιασε στο πρώτο μισάωρο τη Σίτι και τη λιάνισε. Αυτήν τη Λίβερπουλ αν την πιέσεις ψηλά, την έβαψες, χάνεται από τα μάτια σου και ψάχνεις να τη βρεις.

Η Σίτι είναι μια ομάδα που δεν προσέχει την άμυνα, έχει προβλήματα, έχει και βαριά κορμιά. Η Λίβερπουλ με χαφ σε αυτό το ματς τον Τζέραρντ, τον Χέντερσον που είναι πολύ γρήγορος και τον Κουτίνιο, το βάρος έπεφτε στους πρώτους δύο, και μπροστά μία εκπληκτική τριάδα, έκαναν τον Ντεμιτσέλις και τον Κομπανί να κουτουλάνε. Τους έκανε το 2-0 η Λίβερπουλ, ανέβηκε στο β΄ μέρος η Σίτι και ισοφάρισε, αλλά ξανασηκώθηκε η Λίβερπουλ και νίκησε 3-2. Το ξαναλέω, ουαί κι αλίμονο αν ανεβείς ψηλά για να πιέσεις αυτήν την ομάδα.

Τέτοιου στιλ κυνηγούς ονειρεύομαι στον Ολυμπιακό, γρήγορους και θεαματικούς να ξεσηκώνουν το γήπεδο. Και καλά ο Σουάρες, είναι φίρμα και κοστίζει πολλά λεφτά. Αυτός ο πιτσιρικάς ο Στέρλινγκ όμως; Φισέκι!

Πάμε τώρα στο πάσα-πάσα-πάσα που δεν το γουστάρω με τίποτα και το λέω επανειλημμένως. Είδα την Μπαρτσελόνα στο νέο διασυρμό της. Τι να την κάνεις την κατοχή, και 80% κατοχή να έχεις, σε πιάνει η Γρανάδα στην κόντρα και σε νικάει, μπορούσε να σου βάλει άλλα 2 γκολ. Ενώ η φοβερή Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζει να προελαύνει. Η Μπαρτσελόνα ήταν δραματική. Περπατιστός ο Μέσι πάλι, ο Τάτα απέτυχε, από πολύ νωρίς μίλαγα αρνητικά γι΄ αυτόν.

Είδα και την Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα που τον γλείφουν οι “αγαπητικοί”, τη χάλασε τη Μπάγερν του Χάινκες. Βγήκε και ο Μπενκεμπάουερ τις προάλλες και είπε αυτά που λέω τόσο καιρό. 0-3 η Ντόρτμουντ μέσα στο Μόναχο, τους ξεφτίλισε.

Τον Ρόις αν τον πάρει η Γιουνάιτεντ που λένε, θα είναι μεγάλη επιτυχία, πολύ γρήγορος, χαφάρα που τα κάνει όλα, αμύνεται, έχει επαναφορές, βγαίνει κρυφός από πίσω, χώνεται και σκοράρει. Μπαλαδόρος. Αυτοί είναι χάφαροι. Εκπληκτικός ήταν ο Παπασταθόπουλος, με την ταχύτητά του τα πήγε περίφημα απέναντι στην Μπάγερν». 

Πηγή: sportdog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ