Αγώνας Βουνού 21χλμ και 10χλμ “Πεντελικόν Μάραθων Pentelikon Marathon Trail Run”

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων  ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.Μάκρης – Μαραθώνος σε συνεργασία  με το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, διοργανώνει για πρώτη φορά την αθλητική- πολιτιστική συνάντηση αναψυχής ( Αγώνα Βουνού με την ονομασία Πεντελικόν Μάραθων Pentelikon Marathon Trail Run απόστασης 21 & 10χλμ ).

Η ημερομηνία διεξαγωγής έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 09:00πμ για τον αγώνα των 21χλμ, και 09:30πμ για τον αγώνα των 10χλμ. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η διάσωση των δασών. Το Πεντελικόν Όρος έχει απίστευτη ιστορική σημασία καθώς και πανέμορφες δασικές διαδρομές.

Το ΣΕΔΜ θα έχει προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου με μουσική, κέφι και χορό.
Επίσης θα υπάρχουν σουβλάκια σε ειδική τιμή, για την οικονομική στήριξη του ΣΕΔΜ.

Περισσότερα για τον αγώνα εδω: http://www.telmissos.gr/1245-prokirixi-1o-pentelikon…

Διοργάνωση: Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.Μάκρης – Μαραθώνος.

Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Τόπος Διεξαγωγής :
Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Δήμου Μαραθώνα. Εγκαταστάσεις  Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα . Σ.Ε.Δ.Μ. Διεύθυνση Περιπάτου & Ορεστιάδος Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης. Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών βρίσκονται με κατεύθυνση από Αθήνα προς Μαραθώνα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο φανάρι της περιοχής Ζούμπερι από την αριστερή πλευρά  στο κατάστημα παιχνιδιών  Perfect Toys Πανταζόπουλος οδός Σπύρου Λούη και ανεβαίνουμε στην οδό Περιπάτου.

Αγώνες και αποστάσεις:
Αγώνας Βουνού 21χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα Σ.Ε.Δ.Μ. Ώρα εκκίνησης 21χλμ στις 09:00πμ .

Αγώνας Βουνού 10χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα Σ.Ε.Δ.Μ. Ώρα εκκίνησης 10χλμ στις 09:30πμ.

Διαδρομή Αγώνων:
Δασική  χωμάτινη διαδρομή στους πρόποδες του Πεντελικού Όρους με αρκετές παρατεταμένες αναφορικές κλήσεις, κατηφορικές δασικού χωμάτινου  δρόμου, καθώς και μονοπάτι στην κορυφογραμμή με την ονομασία Μαυρηνόρα υψόμετρο 850μ περίπου. Η διαδρομή των 21χλμ περνάει από την κορυφή Μαυρηνόρα. Και οι δυο διαδρομές περνάνε την πηγή Κακό Μελίσσι. Η διαδρομή των 10χλμ δεν περνάει την κορυφή Μαυρηνόρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, στοιχεία και για εγγραφές επισκεφθείτε την σελίδα του αγώνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αγώνας Βουνού Πεντελικόν Μάραθων Pentelikon Marathon Trail Run 21χλμ & 10χλμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ