Αυτή είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του Σα με τον Ολυμπιακό

Η Τετάρτη (15/5) ήταν πολύ σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς το πρωί της ημέρας ολοκληρώθηκε και επισήμως η εκκρεμότητα την οποία ήθελε να διευθετήσει πώς και πώς η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ. Καταβλήθηκαν 2.500.000 ευρώ στην Πόρτο και ο Ζοσέ Σα έγινε και τυπικά παίκτης των Πειραιωτών. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2023 και πλέον όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να δώσει χρήματα στον Ολυμπιακό.

Η διαπραγμάτευση σαφώς και δεν ήταν εύκολη. Άλλωστε οι συζητήσεις κράτησαν για αρκετό καιρό, όμως όλα κύλησαν ομαλά. Στο νέο τετραετές συμβόλαιο του 26χρονου Πορτογάλου τερματοφύλακα, μάλιστα, τοποθετήθηκε ιδιαίτερα υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα ρήτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή φτάνει τα 15.000.000 ευρώ. Βέβαια, από τη στιγμή που εκπρόσωπος του Σα είναι ο Ζόρζε Μέντες, δεν πρέπει να προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Όπως δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν στο μέλλον ενεργοποιηθεί το ποσό της ρήτρας, καθώς ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τη δύναμη και τη διαπραγματευτική ικανότητα να πείσει τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να δώσει αυτό το ποσό, στην περίπτωση ασφαλώς που ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού συνεχίσει να αποδίδει στο ίδιο υψηλό επίπεδο με αυτό της σεζόν που τελείωσε.

Το deal του Ολυμπιακού θα στοιχίσει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ μόνο για την επόμενη σεζόν, μετά και τα 2,5 εκατ. ευρώ στην Πόρτο, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του 26χρονου ποδοσφαιριστή ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ ανά σεζόν. Ο Ζοζέ Σα ήλθε στους “ερυθρόλευκους” ως δανεικός από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2018 και κέρδισε την εμπιστοσύνη του συμπατριώτη του προπονητή, Πέδρο Μαρτίνς. Υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία σε 21 ματς στη Super League, σε 3 στο Κύπελλο Ελλάδας και σε 7 στο Europa League.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ