Αυστραλία: Συνελήφθη Ολυμπιονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Νέες… περιπέτειες με την Δικαιοσύνη έχει ο Σκοτ Μίλερ. Ο Αυστραλός πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης, με ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στην συλλογή του (σ.σ. στα 100μ μέτρα πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα), κατηγορείται για κατοχή, διακίνηση και εμπορία μεθαμφεταμίνης, ένδεκα χρόνια μετά την καταδίκη του σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 45χρονος Μίλερ συνελήφθη με τους συνεργούς του σήμερα (16/2) το πρωί, κατηγορούμενος ότι κατείχε μεθαμφεταμίνη αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (σ.σ. 1,3 εκατομμύρια ευρώ), ποσότητα την οποία είχε κρύψει επιμελώς σε κεριά. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης ένα κιλό ηρωίνης, άλλα ναρκωτικά και μετρητά. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τον Μίλερ ως επικεφαλής ενός «εγκληματικού δικτύου» που πουλούσε μεθαμφεταμίνη στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Μίλερ καταδικάστηκε σε 100 ώρες κοινοτικής υπηρεσίας στο Σίδνεϊ, αφού ομολόγησε την ενοχή του για έξι κατηγορίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης της παροχής της ουσίας «έκσταση» σε έναν φίλο του.

«Το 2004 η καριέρα μου τελείωσε και δεν ήξερα τι να κάνω με τη ζωή μου. Για να ηρεμήσω τον πόνο που ένιωθα από το τέλος της καριέρας μου, άρχισα να καπνίζω (σ.σ. μαριχουάνα), να γλεντώ και να κάνω όλα αυτά στην ζωή μου. Επεσα στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, για να καλύψω τα κενά» είχε ομολογήσει στην δίκη του ο Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ