ΑΕΚ: Ξεκίνημα στα φιλικά με ήττα

Με ήττα ξεκίνησαν τα φιλικά προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Μπουργκ-Χααμστέντε της Ολλανδίας. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας έχασαν 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο πρώτο τους «ξεμούδιασμα» μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Το σκορ δεν σημαίνει τίποτα, αφού η Ένωση αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς που ενσωματώθηκαν πρόσφατα (Αθανασιάδης, Μάνταλος, Τσούμπερ, Ρότα, Βίντα) ή που έχουν ακόμα υποχρεώσεις (Γκαρσία, Πινέδα) και τον Άμραμπατ που αφίχθη χθες στην Ολλανδία.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μερσινάι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μουντράζιγια. Η ελληνική ομάδα ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε και δημιούργησε φάσεις. Στο δεύτερο (που διήρκεσε μόνο 30 λεπτά), παρότι εμφανίστηκε κουραμένη, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φαν Βέερτ (απόκρουση του τερματοφύλακα και στη συνέχεια δοκάρι) και Μουκουντί. Κινδύνεψε και από κάποια αμυντικά λάθη, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν σε κατάλληλη θέση όσες φορές χρειάστηκε.

Με την Ένωση αγωνίστηκαν και οι νεοαποκτηθέντες Πήλιος, Χρυσόπουλος. Το επόμενο φιλικό της Ένωσης θα γίνει το Σάββατο (8/7, 14:30) με αντίπαλο την Άντβερπ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (69΄ Πήλιος), Μήτογλου (69΄ Γεμπόα), Μουκουντί (72΄ Χρυσόπουλος), Μοχαμαντί, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (69΄ Λαμανάρα), Γκατσίνοβιτς (69΄ Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (69΄ Κοσίδης)

Λοκομοτίβα: Σούμπαριτς, Μιλίτσεβιτς, Καλάιτσα, Μερσινάι (46΄ Μάσιτς), Βράνκοβιτς (35΄ Σότιτσεκ), Μπουμπάνια, Μάριτς, Γκόριτσαν, Μουντράζιγια, Κανιζάι (35΄ Ζίβκοβιτς), Τούτσι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ