ΑΕΚ: Η συγκλονιστική ιστορία για τον λόγο που ο αετός ονομάστηκε «Οδυσσέας»

Πολλοί ήταν φίλαθλοι της ΑΕΚ που απόρησαν με την ονομασία του αετού που εμφανίστηκε στον πρώτο αγώνα της  στο νέο γήπεδο της. Με ανάρτησή του στο facebook, ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε την συγκινητική και συνάμα τραγική ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το όνομα «Οδυσσέας» που δόθηκε στον αετό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά” ονομάζεται Οδυσσέας.
Να γιατί:
Το 1962 ο Οδυσσέας Νταβονάκος, 24 ετών, ήταν Έλληνας κάτοικος της Πόλης και διατηρούσε σύμφωνα με γνωστούς του, ένα περίπτερο.
Ο ίδιος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι η έδρα της ομάδας είναι στην Αθήνα, η κυρία βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε το προσδιορίζει χαρακτηριστικά και το όνομα της ομάδας.

Ο ίδιος παρακολουθούσε την ομάδα του και πουλούσε ελληνικές εφημερίδες με κύρια πρωτοσέλιδα την ΑΕΚ.
Ένα βράδυ για αγνώστους λόγους μια μικρή ομάδα Τούρκων (3-4 ατόμων), πλησίασε απειλητικά τον Οδυσσέα και του ζήτησαν να μην ξαναμιλήσει ελληνικά και να κλείσει το περίπτερο του.
Ο ίδιος αρνήθηκε και (εικάζεται πως) ζήτησε στους Τούρκους να απομακρυνθούν. Η συνέχεια δεν είναι γνωστή μέχρι το επόμενο πρωί.

Την επόμενη λοιπόν ο άτυχος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε μια πλαγιά κοντά στο περίπτερο του, με φανερά χτυπήματα στο πρόσωπο και ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι.
Η είδηση έγινε γνωστή στην Πόλη ειδικά στους Έλληνες κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν, ανούσια όπως στην πορεία φάνηκε, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Οδυσσέα
Στην έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο “Αγία-Σοφία” που εγκαινιάστηκε το 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε παιχνίδι κάνει την εμφάνιση του ο αετός, με το όνομα Οδυσσέας.
Όνομα που δόθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα φιλάθλου της ΑΕΚ, από την πόλη-σήμα ολοκλήρου του σωματείου…»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ