ΑΕΚ: Χαμός στο Twitter με τις ανδρικές τουαλέτες του νέου γηπέδου και τη σεξιστική φωτογραφία

Αντιδράσεις προκάλεσε μια εικόνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με αρκετούς φιλάθλους να σχολιάζουν αρνητικά στο Twitter την φωτογραφία από τις ανδρικές τουαλέτες, όπου στον τοίχο βρίσκονται εικόνες γυναικών με τα βλέμματα τους στραμμένα στους ανδρικούς ουρητήρες.

Οπαδοί της ομάδας έβγαλαν ανακοίνωση σχολιάζοντας την σεξιστική εικόνα. Αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «αν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της το βρίσκει «χαριτωμένο» ή «αστείο», να το τοποθετήσει σπίτι του».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter:

Το βίντεο της παρουσίασης του γηπέδου – Το επίμαχο στιγμιότυπο από τις τουαλέτες στο 0:48

Ολόκληρη η ανακοίνωση των «ANTIFA»:

«Πήγαινε στην κουζίνα σου». «Το ποδόσφαιρο δεν είναι για γυναίκες». «Ξέρεις τι είναι το οφσάιντ;». Αυτά και άλλα, ίσως πολύ χειρότερα ακούγονται στις κερκίδες των γηπέδων, στα καφενεία ή στους δρόμους απέναντι «στα αγοροκόριτσα» που θέλουν να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο. Ενώ, ακόμα κι όταν αυτές βρίσκονται σε μια εξέδρα κάποιου γηπέδου, γίνονται συχνά «οι αιθέριες παρουσίες» που κυνηγά με μανία ο τηλεοπτικός φακός λες και έτσι θα πείσει για τον εξευγενισμό του σπορ.

Δεν ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Ναι, το γήπεδο δεν είναι χώρος κατάνυξης και προσευχής. Ναι, ο σεξισμός ανθίζει στην κερκίδα, φωλιάζει στα συνθήματα των οπαδών και αποτελεί εφαλτήριο ώστε εκφράσεις μειωτικές να κανονικοποιούνται αφού περάσουν πρώτα από τα δικά του φίλτρα. Όμως η συζήτηση οφείλει να γίνει και αφορμή είναι η παραπάνω εικόνα.

Εδώ και λίγες ώρες, με αφορμή ένα ερασιτεχνικό βίντεο από το εσωτερικό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια εικόνα άθλια και προσβλητική για όλους εμάς που τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε ξανά εκεί, μια και δυο φορές, 19 χρόνια μετά την τελευταία μας επίσκεψη στον ιστορικό ΝΑΟ του κιτρινόμαυρου σύμπαντος.

Εικόνα απροκάλυπτου σεξισμού

Είναι η εικόνα που κατά τα φαινόμενα υπάρχει στις ανδρικές τουαλέτες του νέου γηπέδου. Μια εικόνα ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ξένη προς τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί για δεκαετίες το μικρό κιτρινόμαυρο γαλατικό χωριό, χαρακτηριστική της εξ ολοκλήρου «κιτς» αισθητικής της τωρινής διοίκησης Μελισσανίδη η οποία επιλέγει, το νέο γήπεδο να κοσμείται με μια εικόνα ντροπής. Μια εικόνα που υποτιμά τους χιλιάδες και τις χιλιάδες που θα γεμίσουν το γήπεδο σε αυτές τις τέσσερεις ημέρες της χαράς στα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιοάν Λαπορτα μας θύμισε προ ημερών ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Ότι οι ομορφότερες σελίδες της ιστορίας της, μέσα και έξω από τα γήπεδα γράφτηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς ανθρώπους, που την έκαναν ζηλευτή με το ήθος και την παρουσία τους. Ενωμένοι κάτω από το κίτρινο και το μαύρο με αξίες ξεχωριστές. Όλοι αυτοί που πέρασαν στα 98 της χρόνια άραγε να θέλουνε τέτοια κηλίδα στη γιορτή τους; Αν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της το βρίσκει «χαριτωμένο» ή «αστείο», να το τοποθετήσει σπίτι του.

Εμάς μας γεμίζει ντροπή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ