ΑΕΚ: Από την Primera o πρώτος στόχος για την άμυνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ιδανική λύση για το κέντρο άμυνας της ΑΕΚ θεωρείται για τον Ίλια Ίβιτς ο Φεντερίκο Μπάρμπα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης θέλει στα στόπερ έναν ψηλό αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή και ο 26χρονος Ιταλός, ο οποίος ανήκει στην Κίεβο Βερόνα και παίζει δανεικός στη Βαγιαδολίδ, φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του.

Έχει ύψος 1.85 μ., παίζει κυρίως ως αριστερός κεντρικός αμυντικός, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ, έχοντας γεμάτες τελευταίες χρονιές.

Ο Μπάρμπα έχει 69 εμφανίσεις στη Serie Α και μόνο φέτος δεν έχει καταφέρει να «δέσει» με τη Βαγιαδολίδ. Μάλιστα, το 2016 και το 2017 βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του σε Νάπολι και Λάτσιο.

Πέρυσι, είχε 30 συμμετοχές στο Campionato και οι 29 ήταν ως βασικός, ενώ πρόπερσι είχε 40 εμφανίσεις με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη Segunda Division και οι 39 ως βασικός.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Μπάρμπα έχει μάνατζερ τον Φεντερίκο Παστορέλο, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Μάρκο Λιβάγια.

Η περίπτωσή του, πάντως, δεν είναι εύκολη, καθώς ο παίκτης αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Βαγιαδολίδ, με την ισπανική ομάδα να έχει υποχρεωτικό δικαίωμα αγοράς το καλοκαίρι.

Ωστόσο, ο Μπάρμπα δεν έχει καθιερωθεί φέτος (έχει 5 συμμετοχές) και ίσως υπάρξουν εξελίξεις με τον δανεισμό του από την Κιέβο Βερόνα.

Εφόσον τελικά ο σύλλογος της Primera Division «σπάσει» τον δανεισμό, ο παίκτης θα γυρίσει στην ιταλική ομάδα και είναι δεδομένο πως κάμποσες ομάδες θα μπουν δυνατά στο… κόλπο για την απόκτησή του. Μεταξύ αυτών και η ΑΕΚ.

ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ