Αχιλλέας Μπέος: «Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι, να μου ζητήσει συγγνώμη»

Έπειτα από δύο αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων, εκδικάστηκε σήμερα (26/02), η δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, για ρατσιστική συμπεριφορά στον Τετέι στον αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά.

Στην απολογία του ο Αχιλλέας Μπέος, παρουσίασε ως αποδεικτικό στοιχείο βίντεο από τις δράσεις του ως δήμαρχος Βόλου στο οποίο μάλιστα, συμπεριλήφθη και απόσπασμα από το «επεισόδιο» του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Τάσο Κάκο στη «Δίκη» τον Δεκέμβριο του 2019. Υποστήριξε μάλιστα, ότι ο Τετέι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί τον κατήγγειλε για κάτι που δεν έκανε, προσθέτοντας ότι ο παίκτης της Κηφισιάς «υποτιμά την αξιοπιστία του», σύμφωνα με το gegonota.news.

«Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δεν γύρισα καν να κοιτάξω τον Τετέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνικής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη “μαϊμού”. Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. “Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Αυτό, ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και δήμαρχο».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας είπε: «Ένιωσα έκπληξη που ζητήθηκε από τον Τετέι να ζητήσει συγγνώμη. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Αν κρίνεται ότι δεν είναι ρατσιστική και δεν έχει σημασία που αναφέρεσαι, το αφήνω στην κρίση σας. Του είπα δε χρειάστηκε να έρθει. Υπάρχει το βίντεο, αρκεί αυτό, το μυαλό μας, τα αυτιά μας και η επόμενη μέρα που με τη δική σας απόφαση θα κρίνεται αν το “μαϊμού” είναι ρατσιστικό. Έχουμε υποχρέωση να μη ζητήσουμε συγνώμη και να απαιτούμε συγνώμη. Να εφαρμοστεί το άρθρο 18 σε όλες τους τις διατάξεις».

Τέλος, η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα υποστήριξε: «Η λέξη μαϊμού δεν είναι ρατσιστική από μόνη της. Θα πρέπει καθημερινά να ασκούνται διώξεις από τις ΠΑΕ. Οι πολίτες αυτές της χώρας μας έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στη δικαιοσύνη, έχει γίνει της μόδας κάποιες λέξεις να απαγορεύονται. Θα απαγορεύονται οι λέξεις χοντρός, κοντός, μαϊμού. Κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες και όχι πράξεις. Καλούμε η χρήση του αντιρατσιστικού νόμου να γίνεται ελεγχόμενα. Ζητούμε την απαλλαγή του κυρίου Μπέου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ