Τεντόγλου: Θα μπορούσα να γίνω ο “Πύρρος Δήμας του στίβου” – Τι είπε για το συρτάκι και την κοπέλα του

Για τη μεγάλη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησαν ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του. Όπως είπε ο 23χρονος Ολυμπιονίκης στον ΣΚΑΪ, “ήταν πολύ δύσκολο αυτό που έκανα. Ήταν πολύ μεγάλη η πίεση γιατί ο αγώνας μου ξεκίνησε κάπως χάλια για τα δεδομένα μου και μέχρι την τελευταία προσπάθεια ήμουν τρίτος, τέταρτος και μπαίνοντας στο τελευταίο άλμα ήμουν τέταρτος. Έλεγα στον εαυτό μου “βρε εσύ χαλάρωσε, η δεύτερη θέση είναι στο 8,21, το έχεις κάνει τόσες φορές. Μπες και κάνε το, να πάρεις ένα μετάλλιο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Μπήκα και έκανα ένα πολύ καλό άλμα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να πάρω το χρυσό, αλλά ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να περάσω τους άλλους δύο αθλητές γιατί οι επιδόσεις που είχαν κάνει εκείνη τη στιγμή είναι επιδόσεις που της κάνω συνέχεια. Το 8,41 ήταν καλοδεχούμενο και δεν πίστευα ότι θα έβγαινε εκείνη τη στιγμή”.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά το άλμα του ήταν ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, καθώς περίμενε ότι ο Κουβανός θα τα πήγαινε καλύτερα.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να γίνει ο “Πύρρος Δήμας του στίβου”, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε ότι “δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω αυτό που κάνω. Θέλω να κατεβαίνω σε όλους τους αγώνες. Αν συνεχίσω τις προπονήσεις θα μπορούσα να το καταφέρω, να πάρω δηλαδή και άλλα χρυσά σε επόμενες Ολυμπιάδες”.

Μετά τη νίκη του, ακούγοντας το συρτάκι, ο Μίλτος είπε ότι χάρηκε πολύ. Επίσης, τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο για να μοιραστεί τη χαρά του ήταν η κοπέλα του και η μητέρα του. Σχετικά με τη δήλωσή του για την κοπέλα του ότι τον «τσιτώνει», τον εκνευρίζει πριν από τους αγώνες, ανέφερε ότι το είχε πει για να την πειράξει και τελικά της άρεσε. Κλείνοντας ο Μίλτος είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι να δουν τον αγώνα μου.»

Ο προπονητής του είπε ότι “ο Μίλτος λειτουργεί υπό πίεση και αυτό για να γίνει χρειάζεται μια μεγάλη δύναμη εσωτερική”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ο Μίλτος είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Κάνει τη δουλειά του και έχει κάποια ενδιαφέροντα. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να πετύχει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ