Ολυμπιακοί Αγώνες: Τσιτσιπάς – Σάκκαρη “κοντράρονται” με την Αυστραλία για μια θέση στους “4”

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και τη νίκη επί της καναδικής ομάδας, του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ και της Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ετοιμάζονται για ακόμη έναν αγώνα. Με πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και εξαιρετικές επιδόσεις το ελληνικό δίδυμο φαίνεται έτοιμο να βάζει… πλώρη για μετάλλιο στο μεικτό – διπλό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου στις 13.00, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα παίξουν με αντιπάλους τους Αυστραλούς Πιρς – Μπάρτι για μια θέση στους “4”. Ο αγώνας τους είναι τρίτος στο πρόγραμμα και θα παίξουν στο court 2.

Μετά τη χθεσινή επίδοση επί των Αλιασίμ – Νταμπρόφσκι, τα χαμόγελα περισσεύουν για Τσιτσιπά και Σάκκαρη έπειτα και από το δύσκολο διήμερο λόγω του αποκλεισμού τους στο μονό. Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες ήταν σε πολύ καλή ημέρα και επικράτησαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κι έτσι δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αξιόλογους αντιπάλους τους. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι το 8ο game του πρώτου σετ, εκεί όπου η ελληνική έκανε το πρώτο break στο ματς και έφτασε στο 1-0. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη καλύτερα στο δεύτερο, καθώς «έσπασε» το σερβίς του Καναδά στο πρώτο game κι από εκεί και πέρα προστάτεψε το δικό της για να φτάσει στην επικράτηση.

Καθοριστικό σημείο ήταν το έκτο game του δεύτερου σετ, στο οποίο Νταμπρόφσκι και Οζέρ-Αλιασίμ πλησίασαν το break, αλλά τα εξαιρετικά σερβίς του Τσιτσιπά το απέτρεψαν.

Το δίδυμο Τσιτσιπά – Σάκκαρη και με δεδομένο ότι στο μεικτό συμμετέχουν μόλις 16 χώρες, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των Αυστραλών, θα προκριθεί στην τετράδα και θα έχει διπλή ευκαιρία για μετάλλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ