Πέθανε ο Πολ Μάρινερ – Ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς της γενιάς του

Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας, Πολ Μάρινερ (Paul Mariner), ο οποίος κέρδισε το FA Cup και το UEFA Cup με την Ipswich Town, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Ο Μάρινερ ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο στην Πλίμουθ, ενώ έπαιξε επίσης για την Άρσεναλ και την Πόρτσμουθ. Έκανε 35 εμφανίσεις με την εθνική Αγγλίας, σημειώνοντας 13 γκολ.

Ήταν ένας από τους χαρισματικούς επιθετικούς της γενιάς του. Όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, ο πρώην άσος της εθνικής Αγγλίας, απεβίωσε την Παρασκευή «νικημένος» από τον καρκίνο.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι ο Πολ πέθανε ήρεμα στις 9 Ιουλίου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, έπειτα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου” αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας. “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να τον επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του αλλά και για τα μηνύματα που στείλατε. Αυτά τα μηνύματα σήμαιναν πολλά τόσο για εκείνον όσο και για εμάς. Ένα ειδικό “ευχαριστώ” στο σύστημα υγείας, για τη μοναδική φροντίδα που έλαβε όταν την χρειαζόταν. Εμείς ως οικογένεια θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες γι’ αυτό” τονίζεται.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την είδηση ότι ο Πολ Μάρινερ, ο οποίος έχει παίξει 35 φορές για τα «τρία λιοντάρια», πέθανε στην ηλικία των 68 ετών. Ο Μάρινερ εκπροσώπησε την Αγγλία μεταξύ 1977 και 1985, σημειώνοντας 13 γκολ. Οι καρδιές και τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συλλόγους του».

Ο Μάρινερ, καταγόταν από το Μπόλτον και είχε αγωνισθεί στο EURO 1980 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982. Εκτός από την Ιπσουϊτς, έπαιξε επίσης στην Άρσεναλ μεταξύ 1984 και 1986 και στη συνέχεια στην Πόρτσμουθ έως το 1988. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, υπηρέτησε για μικρό χρονικό διάστημα ως σύμβουλος ραδιοφώνου και μάνατζερ ποδοσφαιριστών, πριν ασχοληθεί με την προπονητική, εργαζόμενος (2009-2010) κυρίως στην Πλίμουθ, την ομάδα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ