Η UEFA κάλεσε στον τελικό του Euro 2020 τον Έρικσεν και τους γιατρούς που τον έσωσαν

Η UEFA κάλεσε τον Κρίστιαν Έρικσεν και τους ιατρούς που βοήθησαν να σωθεί η ζωή του, κατά τη διάρκεια καρδιακής ανακοπής που υπέστη στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή.

Η UEFA έκανε γνωστό ότι ο Έρικσεν, η σύζυγός του και έξι γιατροί προσκλήθηκαν στον τελικό, αλλά δεν υπήρξε ακόμα επιβεβαίωση ότι θα παρευρεθεί.

Ένας από τους ιατρούς, ο Πέντερ Ερσγκααρντ, είπε ότι αισθάνεται τιμή που δέχθηκε VIP πρόσκληση από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

«Είμαι ενθουσιασμένος, όπως ένα παιδί την παραμονή των Χριστουγέννων» είπε στο Fagbladet FOA και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για τις προσπάθειές μου, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα. Δεν ήταν προσπάθεια ενός ατόμου».

Ο Έρικσεν κατέρρευσε στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, στο πρώτο μέρος (43΄) του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία. Η καρδιά του επανεκκινήθηκε με απινιδωτή, στο νοσοκομείο του τοποθετήθηκε απινιδωτής και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του.

«Ελπίζω να δω τη Δανία εναντίον της Ιταλίας. Αυτό θα ήταν πραγματικά, πολύ μεγάλο. Φανταστείτε αν γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης» πρόσθεσε ο Ερσγκααρντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ