Φέντερερ: Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στο Ρολάν Γκαρός

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην κατέβει στον επόμενο αγώνα του Ρολάν Γκαρός ο Ρότζερ Φέντερερ μετά την κουραστική επικράτησή του επί του Ντόμινικ Κέπφερ το βράδυ του Σαββάτου, ενώ αποκάλυψε ότι δεν περίμενε να φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Σημειώνεται ότι ο Φέντερερ κέρδισε τον Κέπφερ έπειτα από 4 πολύ κλειστά σετ σε 3 ώρες και 36 λεπτά. Κατά τη συνέντευξη Τύπου εξήγησε πως δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει το γόνατό του και αν αξίζει το ρίσκο να συνεχίσει στο Ρολάν Γκαρός, εφόσον σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα ξεκινάει το τουρνουά του Χάλε, το βασικό τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Ουίμπλεντον.

“Συζητάμε γι’ αυτούς τους αγώνες με την ομάδα μου, τους αναλύουμε και βλέπουμε στη συνέχεια τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, αν το ρίσκο δεν είναι αρκετά μεγάλο αυτή τη στιγμή για να συνεχίσω να το πιέζω, ή αν απλά ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκουραστώ. Δεν υπάρχει κενή εβδομάδα ανάμεσα σ’ αυτό το τουρνουά και στο Χάλε, όπως γίνεται συνήθως, οπότε πρέπει να υπολογίσω ποιο θα είναι το καλύτερο πράγμα να κάνω με γνώμονα το Wimbledon”, είπε ο Φέντερερ στα ελβετικά media, στη συνέντευξη Τύπου στα γαλλικά.

Το Ρολάν Γκαρός αναβλήθηκε για μια εβδομάδα κι έτσι ένα από τα τουρνουά που σκοπεύει να αγωνιστεί ο Φέντερερ, το 500άρι του Χάλε, ξεκινά σε 8 μόλις μέρες. Όπως είχε πει και νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, δεν περίμενε πως θα έκανε 3 νίκες στο Παρίσι και πως θα έφτανε τόσο μακριά.

“Ύστερα από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πώς ξυπνάω και πώς νιώθω το γόνατό μου. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό. Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες. Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω”, πρόσθεσε ο Ελβετός, καταλήγοντας: “Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ράφα ή του Νόβακ, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: ‘Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω’. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτήν τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα’.

Πηγή: tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ