Ρολάν Γκαρός: Με ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο

Ούτε τα τρομερά σερβίς του Τζον Ίσνερ στάθηκαν ικανά για να σταματήσουν την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο «Roland Garros». Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαλε ο Αμερικανός, επικράτησε με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του γαλλικού Όπεν, όπου τον περιμένει ο Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο Έλληνας πρωταθλητής άργησε περίπου μια ώρα για να βρει τον εαυτό του στο κορτ, όμως από όταν ανέβασε ρυθμό και έπειτα, δεν ξανακοίταξε πίσω του, παίρνοντας εκδίκηση από τον υψηλόσωμο Αμερικανό τενίστα, για την ήττα του στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον το 2018.

Μετά από δυο ώρες και 40 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος επικράτησε με 5-7, 6-3, 7-6(3), 6-1 και στον 4ο γύρο θα συναντήσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με 3-0 τον επίσης Αμερικανό, Στιβ Τζόνσον.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη πρόκριση του Στέφανου στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, κι έμελλε να έρθει στο πρώτο παιχνίδι του στο νυχτερινό πρόγραμμα του «Philippe Chatrier».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Στέφανο να αποδεικνύεται πολύ σκληρός για τα δόντια του Ίσνερ. Αν και ο 36χρονος Αμερικανός τενίστας πραγματοποίησε καλό παιχνίδι, δεν είχε τα όπλα για να κερδίσει περισσότερα από το νούμερο 5 του ταμπλό, που μετά το 1ο set, πήγε το ματς ολοκληρωτικά στο ρυθμό του.

Στο πρώτο σετ, ο Αμερικανός ήταν πιο φρέσκος. Ο Στέφανος πιο σφιχτός, όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Σαρντί. Ένα μπρέικ του 36χρονου στο 5-5, μετά από κάκιστο παιχνίδι του Τσιτσιπά, ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα στο Νο34 τενίστα του κόσμου.

Σημείο κλειδί της ανατροπής του Έλληνα τενίστα, ήταν το μπρέικ πόιντ του Ίσνερ, το οποίο “έσβησε” στο 3-3 του δεύτερου σετ. Με ένα εξαιρετικό forehand στην ευθεία, χωρίς να έχει καλή ισορροπία μάλιστα, ο Στέφανος γλίτωσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα, ενώ είχε ξεκινήσει να παίζει καλύτερα από τον αντίπαλό του και λίγες στιγμές αργότερα, μετέτρεψε το 3-3 σε 6-3, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε με 7-3. Στο τέταρτο σετ ο Έλληνας τενίστας μπήκε δυνατά και κατάφερε να πάρει το τέταρτο και τελευταίο σετ, επικρατώντας με 6-1.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ