Ρολάν Γκαρός: Με το «δεξί» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στον δεύτερο γύρο του «Ρολάν Γκαρός» προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επικράτησε στην βραδινή πρεμιέρα του στο Παρίσι με 7-6 (8), 6-3, 6-1 του Γάλλου Ζερεμί Σαρντί και θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη με τον νικητή του αγώνα Κόρντα-Μαρτίνες.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 και χωρίς να χάσει πόντο με μπρέικ προηγήθηκε με 2-1. Θα υπερασπιστεί το μπρέικ για το 3-1 και θα… σβήσει μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ.

Ο Ζερεμί Σαρντί θα έχει δεύτερο μπρέικ πόιντ στο 6ο και θα πετύχει μπρέικ για το 3-3. Από το 1-3 ο Γάλλος τενίστας θα φτάσει στο 4-3, αλλά ο Έλληνας τενίστας με καλό σερβίς ισοφάρισε σε 4-4.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα καταφέρει να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ. Μίνι μπρέικ και 1-0 για τον Έλληνα τενίστα, αλλά ο Γάλλος θα το πάρει πίσω (2-1) και με βολέ θα φτάσει στο 4-1! Ισοφαρίζει σε 4-4 ο Τσιτσιπάς και σε 5-5 και θα έχει σετ πόιντ. Ο Σαρντί θα το… σβήσει για το 6-6 αλλά ο Τσιτσιπάς με το δεύτερο θα κλείσει σε 57′ σε 7-6 (8).

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με το σερβίς του με 2-1 και στη συνεχεία με 3-2. Στο 8ο γκέιμ ο Έλληνας θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ και θα το πετύχει με την 2η για το 5-3! Με το σερβίς του θα κλείσει το σετ με 6-3 και θα προηγηθεί με 2-0.

Με μπρέικ θα ξεκινήσει στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και θα προηγηθεί με 1-0 και με δεύτερο μπρέικ θα φτάσει στο 3-0. Λίγο με το σερβίς, λίγο με τα λάθη του Σαρντί ο Στέφανος θα πάει στο 4-0 και θα πάρει το σετ με 6-1.

Οι δηλώσεις του Στέφανου:

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ