Λιούις Χάμιλτον: Η συγκινητική του ανάρτηση για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ και ο Λιούις Χάμιλτον με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, καθώς είναι ηγετική φωνή της Formula 1 στα αιτήματα για τερματισμό των φυλετικών αδικιών, του ρατσισμού και της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1:

“Τι σημαίνει δικαιοσύνη για μια κόρη που έχασε τον πατέρα της; Για μια γυναίκα που έχασε τον σύντροφό της; Για έναν άντρα που έχασε τον αδελφό του; Τι σημαίνει δικαιοσύνη όταν χάνεται η ζωή ενός ανθρώπου λόγω του χρώματος του δέρματος;

Ο Τζορτζ δεν έπρεπε να πεθάνει εκείνη την ημέρα. Ένα χρόνο αργότερα, ο αντίκτυπος της ζωής του και το άδικο τέλος του παραμένει. Σήμερα, θα θρηνήσουμε τον Τζορτζ και θα στείλουμε στους αγαπημένους του τις προσευχές μας. Αλλά πώς μπορούμε να επιτύχουμε πραγματική δικαιοσύνη για αυτόν, και τις πολλές ζωές που χάνονται πριν και μετά τη δική του;

Ο χρόνος σου σύντομος, η κληρονομιά σου παντοτινή. Δεν ξεχνάμε ποτέ. Συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε. Πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου παιδιά όπως του Τζορτζ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν ο πατέρας τους θα έρθει σπίτι το βράδυ, όπου κάθε έγχρωμος μπορεί να περπατήσει στον δρόμο με την πεποίθηση ότι αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε για αυτούς.

Εργαζόμαστε για να χτίσουμε έναν ίσο κόσμο για τον Τζορτζ, για τα παιδιά του και για όλα τα άλλα θύματα του ρατσισμού. Ξεκουράσου, Τζορτζ Φλόιντ. Ο χρόνος σου εδώ ήταν πολύ σύντομος, η κληρονομιά σου θα μείνει για πάντα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ