Τρίτος έπειτα από 40 χρόνια ο Άρης – Όρθιος στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Άρης στάθηκε όρθιος στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και οι Θεσσαλονικείς να τερματίζουν στην τρίτη θέση στην βαθμολογία, μετά από 40 χρόνια. Αντιθέτως, από την μεριά της η Ένωση έμεινε στην τέταρτη θέση.

Ο αγώνας:

Με μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά ο Κουέστα με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν στο δυνατό σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν ταχύτατα στην κόντρα, αλλά τα χαλούσαν διαρκώς στην τελική πάσα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 13ο λεπτό ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά ο Κουέστα είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά ο Άρης έφτιαξε την πρώτη του τελική αλλά το φάουλ του Γκάμα πέρασε ένα μέτρο από το αριστερό «Γ» της εστίας του Τσιντώτα.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και το ματς να χαλάει μετά το 20λεπτο, με αρκετά φάουλ και διακοπές να συμβάλουν σε αυτό. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, το παιχνίδι άρχισε να φουντώνει ξανά και η ΑΕΚ να έχει δύο σερί φάσεις με πρωταγωνιστή τον προωθημένο Τσιγκρίνσκι. Στο 35′ ο Ουκρανός έπιασε την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Σάκιτς, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ήταν ακούσιο λόγω κοντινής απόστασης, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο παίκτης του Άρη είχε μεγαλώσει την έκταση του σώματός του. Και τρία λεπτά αργότερα ο Τσιγκρίνσκι έπιασε νέα κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι για την τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός έπεσε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ δοκίμασε να πάρει μέτρα, αλλά δεν της βγήκε από πλευράς παραγωγικότητας, ενώ και ο Άρης αν και είχε πλέον περισσότερους χώρους, δεν μπορούσε να τους εκμεταλλευθεί αφού ήταν μακριά από την ένταση και τα τρεξίματα που έβγαζε συνήθως φέτος. Μέχρι το 73΄που ο Τσιντώτας έβγαλε το ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μαντσίνι, δεν υπήρχε φάση. Αυτή ήταν η μια και καλή του Άρη.

Η ΑΕΚ που είχε πάλι αναγκαστικές αλλαγές στην διάρκεια του δεύτερου μέρους, έκανε μια τελευταία προσπάθεια στο τέλος και είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ που δεν βρήκε την μπάλα προ κενής εστίας και γενικά ζήτησε το γκολ με όποιο τρόπο μπόρεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ