Στέφανος Τσιτσιπάς: Πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά έχασε από τον Ναδάλ – Συγκλονιστικός τελικός στο Barcelona Open

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο του εαυτό απέναντι στον τεράστιο Ράφα Ναδάλ, όμως δεν τα κατάφερε και στο τέλος “λύγισε”, χάνοντας με 2-1 σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να προσθέσει στη συλλογή του ακόμη ένα σημαντικό τρόπαιο, κερδίζοντας μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, και τον πρώτο τίτλο ΑΤP. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι σε μεγάλη φόρμα, καθώς μέχρι σήμερα μετρούσε εννέα διαδοχικές νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Ο «Titsifast» πήρε χωρίς καμία απώλεια το «1.000άρι» του Μόντε Κάρλο, όπως έκανε και στην πορεία του μέχρι τον σημερινό τελικό. Ο Στέφανος κοίταξε κατάματα τον “βασιλιά του χώματος”, έπαιξε εκπληκτικά όμως τελικά ο Ναδάλ επικράτησε εντός έδρας και κέρδισε το Barcelona Open, με 6-4, 6-7, 7-5.

Στο πρώτο σετ, τα πράγματα για τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν πήγαν όπως ήθελε. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα (προηγήθηκε με 3-1), δεν τα κατάφερε και έχασε από τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε ακόμη πιο δυναμικά και προηγήθηκε 3-1. Ο Ναδάλ κέρδισε όμως τα επόμενα τρία επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4. Στο 10o game είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία και έκανε την ανατροπή. Έσβησε τα championship points και είχε τριπλό break point στο 5-5, 0-40, αλλά ο Νάδαλ απέδειξε γιατί βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή και με 5 συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε ξανά, στο 6-5. Ο Στέφανος έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί προηγήθηκε με 4-2 και με 6-4. Είχε διπλή ευκαιρία να τελειώσει το σετ, όμως ο Ναδάλ έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε σε 6-6. Ωστόσο, στον επόμενο πόντο ο Ισπανός έκανε διπλό λάθος και ο Τσιτσιπάς δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Έτσι, κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 7-6.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο 4-5, όμως ο Ράφα ισοφάρισε σε 5-5 και πέρασε εκείνος στη θέση του επιτιθέμενου λίγο αργότερα, φτάνοντας σε διπλό break point στο 5-5, 15-40. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε ψύχραιμα, έκανε το 40-40, όμως δεν έκλεισε το game και ο Ναδάλ βρήκε τρίτη ευκαιρία και με λάθος του Τσιτσιπά τελικά πέτυχε το καθοριστικό break, για να προηγηθεί με 6-5.

Ο Στέφανος είχε μια τελευταία ευκαιρία να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για νίκη, καθώς ο Ναδάλ προηγήθηκε με 6-5, 30-0, αλλά με 3 συνεχόμενους πόντους ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο break point. O Ισπανός όμως άντεξε, ισοφάρισε σε 40-40, δημιούργησε το τρίτο του championship point στον τελικό και το αξιοποίησε κερδίζοντας τον αγώνα.

Μετά τη σημερινή του επί του Στέφανου Τσιτσιπά ο Ισπανός “θρύλος” μετρά πλέον 12 τίτλους στο συγκεκριμένο τουρνουά. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2018 που το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Barcelona Open. Αντίπαλός του ήταν και τότε ο Ράφα Ναδάλ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να νικά τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-1.

Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον Ναδάλ, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

Η πορεία μέχρι τον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε πως ο τίτλος στο Μονακό δεν ήρθε… τυχαία. Στον πρώτο αγώνα του στο ATP 500 της Βαρκελώνης, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ (Νο 86 στην παγκόσμια κατάταξη), με 6-0, 6-2. Στη συνέχεια, στον 3ο γύρο, έθεσε εκτός το Νο 25 της παγκόσμιας κατάταξης Άλεξ Ντε Μινόρ από την Αυστραλία με 5-7, 3-6. Στα προημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας, απέναντι στον Καναδό Φέλιξ Οζιέ-Αλιασίμ (Νο 20 στον κόσμο), πέτυχε την όγδοη διαδοχική νίκη του χωρίς απώλεια σετ, καθώς επικράτησε 6-3, 6-3, και πήρε το εισιτήριο για τους “4” του τουρνουά. Για να αποκλείσει το Σάββατο (24/4) με 6-3, 6-3 τον 19χρονο Ιταλό Γιανίκ Σίνερ στα ημιτελικά. Στον τελικό, όμως ο Ράφα Ναδάλ αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο.

Πηγή πληροφοριών: tennisnews.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ