Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Δύο στα δύο για την εντυπωσιακή Τουρκία – Πρώτη νίκη για Ολλανδία

Τρομερό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, πραγματοποιεί η Τουρκία, η οποία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο Νορβηγία, την οποία νίκησε με 3-0 στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα, δίνοντας συνέχεια στην επιτυχία της πρεμιέρας επί της Ολλανδίας με 4-2.

Η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες και μαζί με το Μαυροβούνιο οδηγούν την κούρσα στον 7ο όμιλο, ενώ η Ολλανδία επιβλήθηκε με 2-0 της Λετονίας και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Η Κροατία δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Κύπρο, την οποία νίκησε με 1-0 στο πλαίσιο του 8ου ομίλου κι επίσης έφτασε στο πρώτο «τρίποντο», μετά την ήττα από τη Σλοβενία.

Νωρίτερα, η Ρωσία διπλασίασε τις νίκες της σε ισάριθμους αγώνες στον ίδιο όμιλο, καθώς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα στη Μάλτα (3-1), επιβλήθηκε σήμερα και της Σλοβενίας, με 2-1, στο Σότσι.

Η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους ανταγωνιστικούς Σλοβένους, που προέρχονταν από τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Κροατία (1-0). Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυνατά και με τον Αρτιόμ Τζούμπα να οδηγεί την επίθεσή τους έφτασαν στο 2-0 χάρις σε δύο γκολ του πανύψηλου επιθετικού, στο 26ο και 35ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν όμως αντίδραση, μείωσαν στο 36΄ με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς και πίεσαν στη συνέχεια, αλλά το 2-1 έμεινε ως το τέλος και οι Σλοβένοι έχασαν το αήττητο σερί των 9 αγώνων.Αντίθετα, το Μαυροβούνιο δεν είχε προβλήματα στην Ποντγκόριτσα με το Γιβραλτάρ, του οποίου επιβλήθηκε 4-1 κι έκανε επίσης το «2Χ2» στον 7ο όμιλο.

Οι Βαλκάνιοι άνοιξαν το σκορ στο 26΄ με τον Φάτος Μπετσιράι, με τον Ρις Μάρκο Στιτς να ισοφαρίζει στο 30΄ από τα 11 βήματα. Το ημίχρονο τελείωσε στο 2-1 μετά το γκολ του Σίμιτς στο 43΄, για να πετύχουν οι γηπεδούχοι άλλα δύο γκολ στην επανάληψη, με τον Ζάρκο Τομάσεβιτς στο 53΄ και τον Στέφαν Γιόβετιτς στο 80΄.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ