Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Λάρισα

Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την ήττα από την Άρσεναλ, βρήκε γιατρικό, καθώς επικράτησε με σκορ 1-3 της ΑΕΛ, κλείνοντας έτσι νικηφόρα την κανονική διάρκεια της Super League 1.

Πλέον οι Πειραιώτες που είδαν ξανά τραυματισμούς (Χασάν και Βαλμπουενά) έφτασαν τους 67 βαθμούς, ενώ η Λάρισα έμεινε ουραγός με 16 πόντους.

Ο αγώνας:

το πρώτο ημίχρονο ήταν μάλλον μέτριο έως κακό από άποψη θεάματος, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και φλύαρες με τη μπάλα στα πόδια και χωρίς πολλές καλές φάσεις ως προϊόν οργανωμένου ποδοσφαίρου. Η μπάλα ήταν πάντως σταθερά σε «ερυθρόλευκα» πόδια, σε ποσοστό γύρω στο 60%, ενώ παρότι οι περισσότερες τελικές ήταν για την πλευρά της ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ήταν πιο ουσιαστικός στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου, με πιο καθαρές φάσεις για γκολ.

Μετά από δύο τέτοιες, στην τρίτη του χρονικά φάση μέσα στην περιοχή του Νάγκι, βρήκε και τη στιγμή που χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει το παιχνίδι. Ο Χασάν κέρδισε το πέναλτι στο 32′, ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό μετά, ενώ ακόμη ένα πεντάλεπτο αργότερα ο Αιγύπτιος έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού χτύπησε. Από το σημείο του 0-1 και έπειτα, ο Ολυμπιακός διατήρησε μάλλον εύκολα τον έλεγχο του αγώνα, παρότι η Λάρισα ήταν αυτή που καιγόταν για το αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Ολυμπιακός απλοποίησε ακόμη περισσότερο ματς, βρίσκοντας και ένα ακόμη -σχετικά γρήγορο- γκολ, με τον Ανδρούτσο στο 55′. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση, με τους Πειραιώτες να είναι η ομάδα που απειλούσε πιο συχνά και με μεγαλύτερη ουσία, την ώρα που η ΑΕΛ… έβγαζε ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Εντός γηπέδου, είχε και αυτή 1-2 καλές στιγμές, αλλά με το ματς να έχει επί της ουσίας κριθεί ήδη. Το μόνο που άλλαξε ως το φινάλε ήταν το σκορ, αφού ο Ελ Αραμπί αρχικά πέτυχε το 19ο γκολ του στο πρωτάθλημα για φέτος στο 80′, για το 0-3, ενώ λίγο πριν το φινάλε η Λάρισα μείωσε με τον Νούνιτς για το τελικό 1-3.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ