Τσιτσιπάς: «Το έκανα και για την Ελλάδα» – Τι απάντησε για τις επικρίσεις που δέχεται

«Είμαι περήφανος που πάλεψα σκληρά και δεν τα παράτησα. Νιώθω ένα απίστευτο συναίσθημα. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου, σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις», δήλωσε live στην εκπομπή του «Eurosport» που έχει τα δικαιώματα του αυστραλιανού Open και πρόσθεσε αναφορικά με το κρίσιμο φινάλε του ματς: «Βοήθησε η εμπειρία. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό με βοήθησε. Κατάλαβα πως πρέπει να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος. Αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά, μιλάμε για τον Ναδάλ, έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Το τελευταίο γκέιμ ήταν το πιο δύσκολο. Είπα στον εαυτό μου πως “αυτό θα είναι το πιο δύσκολο γκέιμ της ζωής σου”».

O Τσιτσιπάς, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο επί του Ναδάλ, απάντησε και στην ερώτηση για το να κλείνει στόμα έπειτα απ’ αυτή τη μεγάλη νίκη. «Ο μόνος τρόπος να δείξω κάτι θετικό και καλό για τη νέα γενιά του αθλητισμού είναι τα αποτελέσματά μου. Το τένις μιλάει από μόνο του, η δουλειά μου είναι να παίζω τένις και να κάνω ανθρώπους χαρούμενους μέσω της ενέργειας που βγάζω στο γήπεδο», υποστήριξε και απάντησε και για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

«Δεν με πολυενδιαφέρει αν έχω αδικηθεί το τελευταίο διάστημα, έχω ξαναμιλήσει για αυτό. Οι προθέσεις μου ήταν συγκεκριμένες και υπήρχε λόγος πίσω από αυτές. Αγαπώ όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και καταλαβαίνω ότι είμαστε παθιασμένοι ως λαός, μου αρέσει πολύ αυτό. Είμαστε περήφανος λαός και μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλα πράγματα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Προσπαθώ να φέρω τον κόσμο όσο πιο κοντά γίνεται με το τένις μου και αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί σαν αθλητής», είπε, ενώ σχεικά με τις αναρτήσεις του στα social media και τις αντιδράσεις που προκαλούν, είπε: «Για οτιδήποτε γράφω στα social media μπορεί να αδικηθώ ξανά στο μέλλον και να μην αρέσουν στον κόσμο αυτά που έχω να πω, η άποψή μου. Αλλά ζούμε σε δημοκρατία και ο καθένας έχει τη δική του άποψη και μπορεί να εκφράσει ελεύθερα αυτά που νιώθει. Αν κάποιος δεν συμφωνεί ή το βρίσκει παράλογο, τότε μπορεί να πάρει τη δική του θέση».

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Έχω μεγάλη αγάπη για τη χώρα μου και κάθε μέρα όταν δεν βρίσκομαι στο γήπεδο προσπαθώ να βρω καινούργιες ιδέες να προσφέρω και να της δώσω όσα περισσότερα γίνεται. Κάποιες από αυτές είναι λίγο παράλογες, λίγο extreme και δεν βλέπω να γίνονται αλλά πάντα σκέφτομαι τι καλό μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου μέσω του τένις και όχι μόνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ