Μπεκατώρου στο “Ενώπιος Ενωπίω”: Μίλησα στα παιδιά μου πριν κάνω την καταγγελία – Πώς αντέδρασαν

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε στις στιγμές πριν κάνει δημόσια την καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί.

Όπως περιέγραψε επέλεξε να μιλήσει πρώτα στα παιδιά της. “Συζήτησα με τα παιδιά μου πριν το καταγγείλω. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία, οπότε έχει κάποιες ανησυχίες στο θέμα το σεξουαλικό, αλλά έπρεπε να του εξηγήσω πως έχουν τα κακώς κείμενα, τι μπορεί να συμβεί και πως πρέπει να προσέχουμε. Να του εξηγήσω πως έχουμε το δικαίωμα να λέμε «όχι» και πρέπει να το φωνάζουμε” ανέφερε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Και συνέχισε: “Στην αρχή, δεν περίμενα την αντίδρασή του και κάπως με στεναχώρησε. Μου είπε «μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο». Στεναχωρήθηκα και δεν του είπα τίποτα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω, όπως πρέπει και όλοι οι γονείς να μιλήσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά τους, γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία”.

“Του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσα χρόνια φοβόμουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά και ότι πιστεύω ότι με αυτή η κίνηση θα μπορέσω να αποτρέψω αντίστοιχες ενέργειες και να δώσω κουράγιο σε όσε γυναίκες το έχουν υποστεί να μιλήσουν” συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

“Όταν πήρε διάσταση το θέμα και ο γιος μου άκουγε περισσότερο στην τηλεόραση, το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό. Η δε κόρη μου, κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε «μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δε θα φοβάμαι πια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα» κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ