Χιτ – Λέικερς 93-106: Επέστρεψαν στον θρόνο τους – BINTEO

Πρωταθλητές του NBA για 17η φορά στην ιστορία τους αναδείχθηκαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ στο Game 6 με 103-96. Οι Λέικερς επέστρεψαν στην κορυφή του NBA ύστερα από 10 χρόνια. Στη μνήμη του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ αφιερώθηκε ο τίτλος από όλους στην ομάδα του Λος Άντζελες, η οποία ισοφάρισε το ρεκόρ πρωταθλημάτων των Σέλτικς.

MVP των τελικών για 4η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος πανηγύρισε το 4ο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Μάλιστα ο Λεμπρον έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα του NBA με τρεις διαφορετικές ομάδα (Λέικερς, Καβαλίερς, Χιτ). Ο «βασιλιάς» ήταν και πάλι ασταμάτητος έχοντας 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ (28ο τριπλ-νταμπλ σε playoffs) στο 260o παιχνίδι της καριέρας του σε playoffs, που αποτελεί ρεκόρ (ξεπέρασε τα 259 του Ντέρεκ Φίσερ).

Ο αγώνας

Οι Λέικερς έδωσαν από νωρίς τον τόνο μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα. Ο Μπάτλερ με τις κατάλληλες βοήθειες εξουδετερώθηκε και το προβάδισμα, που δεν χάθηκε ποτέ άρχισε να μεγαλώνει από τα τέλη της πρώτης περιόδου (28-20). Ούτε η επιστράτευση του Ντράγκιτς, που έχασε τα τέσσερα προηγούμενα ματς, μπορούσε να δώσει λύσεις στους εγκλωβισμένους Χιτ. Λεμπρόν και Ντέιβις ήταν σταθερά κεφάτοι, αλλά με τους Ρόντο και Κάλντγουελ-Πόουπ να κάνουν τρομερή δουλειά και στην επίθεση η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφιο (33-23) και λίγο πριν το ημίχρονο στο εντυπωσιακό +30, 64-34.

Παρά τις προσπάθειες του Αντεμπάγιο, το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Το πάρτι των Λέικερς συνεχίστηκε με τον Λεμπρόν να φέρνει τη διαφορά στο +33, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Φρανκ Φόγκελ έφτασε και στο +36 (82-46) με τους Χιτ να δείχνουν παραδομένοι στη μοίρα τους. Το Μαϊάμι αφυπνίστηκε στην τελευταία περίοδο πλησιάζοντας οκτώμισι λεπτά πριν το τέλος στους 21 (90-69), αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός τους. Οι Λέικερς δεν απειλήθηκαν στιγμή και απλώς περίμεναν μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ