F1: Ο Χάμιλτον γράφει ιστορία με την 91η νίκη του – Ισοφαρίζει το ρεκόρ του Σουμάχερ

Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε νέα σελίδα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού σήμερα, με τη νίκη του στο γερμανικό Γκραν Πρι του Αϊφελ, καθώς έφτασε τις 91 στην καριέρα του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρύλου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ.

Η πρώτη νίκη του Χάμιλτον σημειώθηκε το 2007 στον Καναδά με McLaren, ενώ του Σουμάχερ το 1992 στο Βέλγιο με Μπένετον. Η τελευταία νίκη του Γερμανού ήρθε στο Γκραν Πρι της Κίνας το 2006 με Ferrari στον 246ο αγώνα του σπουδαίου οδηγού. Ο Σουμάχερ πέτυχε τις 72 νίκες του με την ιταλική ομάδα και τις 19 με την Μπένετον, ενώ ο Χάμιλτον έχει πανηγυρίσει 70 φορές με τη Mercedes έως τώρα και 21 με τη McLaren. Οι δύο πιλότοι έχουν πετύχει απίστευτα πράγματα στην καριέρα τους κι αυτό είναι κάτι που το μαρτυρούν οι αριθμοί:

Σημειώνεται πως ο Χάμιλτον νίκησε και το γερμανικό Γκραν Πρι του Άιφελ, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ενώ τρίτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Renault). Με καλή εκκίνηση, ο Χάμιλτον προσπάθησε να προσπεράσει τον Μπότας μόλις στην πρώτη στροφή, αλλά δεν τα κατάφερε. Στον 13ο γύρο ωστόσο, ο Φινλανδός μπλόκαρε τον τροχό του κι έδωσε την ευκαιρία στον «ομόσταυλό» του να τον περάσει. Η ατυχία δεν είχε αφήσει τον Μπότας, όμως, καθώς στο 18ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, καθώς το μονοθέσιό του είχε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του.

Αίφνης, το Γκραν Πρι του Άιφελ «άναψε» καθώς πολλοί πιλότοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Με τους Νόρις, Πέρες και Σάινθ να μπαίνουν στα πιτς, ο Ρικιάρντο βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» στην τρίτη θέση, έχοντας πίσω του τον Λεκλέρκ, τον οποίο λίγο αργότερα προσπέρασε ο Πέρες με τη Racing Point του. Στον 44ο γύρο ο Νόρις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, επίσης με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα. Μετά την αποχώρησή του ο Χάμιλτον διατήρησε άνετα την πρώτη θέση. Πίσω του, ο Ρικιάρντο προσπάθησε να δυσκολέψει τον Φερστάπεν, ο Πέρες θέλησε επίσης να «στριμώξει» τον Αυστραλό, αλλά η κατάσταση έμεινε ως το τέλος όπως είχε διαμορφωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ