Τάνκοβιτς: Παίκτης της ΑΕΚ ο Σουηδός εξτρέμ

Οι διαπραγματεύσεις «εξπρές» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς θα είναι παίκτης της ΑΕΚ. Εκτός απροόπτου, βέβαια, καθώς το ελάχιστο διάστημα που απομένει έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, δημιουργεί ανασφάλεια, όμως η τεχνολογία είναι σύμμαχος και οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Έτσι, στην ΑΕΚ περιμένουν τα τελευταία έγγραφα ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί για την άφιξη του παίκτη αύριο.

Ο Τάνκοβιτς θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από τη Χάμαρμπι αξιοποιώντας σχετικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Στην ΑΕΚ θα συναντηθεί ξανά με τον Λιβάι Γκαρσία, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Άλκμααρ για δύο χρόνια (2015-2017) και μάλιστα υπήρξε ένα διάστημα στο οποίο αγωνίζονταν μαζί στην ενδεκάδα. Συνήθως, όμως, ο ένας αναπλήρωνε τον άλλο στο άκρο της επίθεσης.

Ο Σουηδός εξτρέμ είναι 25 ετών και στα 16 του έφυγε από τις ακαδημίες της Νόρσεπινγκ καθώς τον επέλεξε η Φούλαμ που τότε αγωνιζόταν στην Premiership. Πέρασε τρία χρόνια στο Λονδίνο όπου πρόλαβε να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στην Premier League (3 συμμετοχές) και το 2014 μετακόμισε στην Ολλανδία και την Άλκμααρ, όπου έμεινε έως το 2017 με απολογισμό 16 γκολ και 12 ασίστ σε 77 ματς όλων των διοργανώσεων. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο ηγέτης της Χάμαρμπι με 34 γκολ και 15 ασιστ σε 93 αγώνες. Είναι διεθνής με την εθνική Σουηδίας με την οποία έκανε ντεμπούτο στα 19, το 2014, όμως δεν ξανακλήθηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια και επέστρεψε το 2019. Έχει πέντε συμμετοχές με την εθνική, χωρίς γκολ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ