Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μαρσέιγ

Ίσως την πιο δυνατή ομάδα από το 4ο γκρουπ θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Champions League o Ολυμπιακός.

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο των Πειραιωτών τη Μαρσέιγ, κάτι που είχε ζητήσει ο Ματιέ Βαλμπουενά που έχει περάσει μια… ζωή εκεί! Οι Γάλλοι επιστρέφουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τη σεζόν 2013-14.

Ιδρύθηκε το 1899 και μετράει 121 χρόνια ιστορίας! Από τις ιστορικότερες ομάδες στη Γαλλία με 10 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών και 1 Κύπελλο Ιντερτότο! Έχει στιγματιστεί από το σκάνδαλο Ταπί, όταν της αφαιρέθηκε το πρωτάθλημα της σεζόν 1992-93 για δωροδοκία!

Στην 49η θέση του ευρωπαϊκού ράνκινγκ, φέτος βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Αντρές-Βίλας Μπόας και είναι στην 9η θέση με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη 2η θέση με 56 βαθμούς, 13 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν αν και το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει και διακόπηκε οριστικά λόγω της πανδημίας!

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες δύο φορές ξανά στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011-12. Στο πρώτο ματς, η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ του Λούτσο Γκονζάλες, στο δεύτερο παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με το ίδιο σκορ με γκολ του Φετφατζίδη μετά από τρομερή ασίστ του Γέστε με το εξωτερικό. Βέβαια, εκείνη τη σεζόν οι Πειραιώτες τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο, αφού την τελευταία αγωνιστική η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει με 3-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ και οι δύο είχαν προκριθεί παρέα. Μάλιστα, το τέρμα της νίκης-πρόκρισης που είχε πληγώσει τον Ολυμπιακό έβαλε ο νυν ερυθρόλευκος, Ματιέ Βαλμπουενά! Νωρίτερα, είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες τη σεζόν 1994-95 με τους Γάλλους να επικρατούν και στα δύο ματς, εντός με 3-0 και εκτός με 2-1.

Ο Βαλμπουενά πέρασε… μια ζωή στην Μαρσέιγ από το 2006 ως το 2014 και η επιθυμία του για επιστροφή στην Μασσαλία γίνεται γεγονός! Εμπειρία, πάντως, με αντίπαλο, όμως, την Μαρσέιγ έχει ο νεοφερμένος Γιοάν Εμβιλά και ο Μπόμπι Αλέν που έπαιζε στην Ligue 1 αλλά μοιάζει… φευγάτος, ενώ υπάρχει και ο Κριστιάν Καρεμπέ στη διοίκηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ