Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχασε τον τίτλο στο Αμβούργο – Ηττήθηκε από τον Ρούμπλεφ

Η… κατάρα του ATP 500 χτύπησε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η… κατάρα του ATP 500 χτύπησε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Hamburg European Open και έμεινε για 5ο τελικό χωρίς τίτλο σε τουρνουά ATP 500.

Μετά από ένα άκρως εντυπωσιακό ματς, ο 22χρονος Ρώσος (Νο.14) επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5 και σήκωσε κούπα για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Ήταν η 25η φετινή νίκη του και τον ξεπερνάει μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 31!

Ήταν, πάντως, μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Στέφανο, καθώς βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 3-5 αλλά έχασε στη συνέχεια τέσσερα γκέιμ στη σειρά.. Μπορεί να μην είχε ματς πόιντ όπως στο παιχνίδι με τον Μπόρνα Τσόριτς στο US Open, όμως ίσως η εμπειρία του από αυτή την αναμέτρηση να κάνει τις μπάλες πιο βαριές όταν… φτάνει στη γραμμή του τερματισμού.

Στο πρώτο σετ ο Ρώσος έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο 2-1 και ξανά για το 3-2, ενώ κράτησε εύκολα το σερβίς του και έφτασε στο 1-0 σετ με 6-4.

Από κει και πέρα, όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση του Τσιτσιπά. Το μπρέικ στο τέταρτο game του έδωσε ελαφρύ πλεονέκτημα που κράτησε με… νύχια και με δόντια για το 5-2. Μετά από μεγάλη μάχη ο Ρούμπλεφ έμεινε ζωντανός στο 5-3, όμως ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» το σετ, χωρίς να χάσει πόντο στο τελευταίο game και έκανε το 1-1.

Στο τρίτο σετ το παιχνίδι πήρε φωτιά. Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα γκέιμς, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο πρώτο μπρέικ για το 2-1. Ο Ρούμπλεφ απάντησε με μπρέικ, για να πάρει ξανά το πλεονέκτημα ο Τσιτσιπάς στο 3-2 με νέο μπρέικ και να φτάσει εύκολα στο 3-2. Ο Ρώσος, όμως, κατάφερε να αποσυντονίσει τον Έλληνα τενίστα, που έχασε τα τρία τελευταία games με κάτω τα χέρια.

Πηγή: filathlos.gr

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.