Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ και το γκρουπ δυναμικότητας

Η Μπάγερν έκανε το… χατίρι στον Ολυμπιακό κερδίζοντας τη Λιόν και του δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ από τα πλέι οφ και όχι από τον γ’ προκριματικό.

Γλιτώνει έναν γύρο, αλλά κυρίως γλιτώνει μία… ταλαιπωρία (εύκολα ή δύσκολα θα περνούσε από τον γ’ γύρο, γιατί οι υποψήφιοι αντίπαλοι ήταν κατά πολύ υποδεέστερο) και το ευρωπαϊκό του ταξίδι θα ξεκινήσει 22 ή 23 Σεπτεμβρίου με διπλούς αγώνες (29-30/9 οι ρεβάνς) στα πλέι οφ. Η Μπάγερν λοιπόν τον έστειλε στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα είναι οριστικά στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας, αν ξεπεράσει τον … σκόπελο των πλέι οφ. Η Σεβίλλη είναι στο β’ γκρουπ δυναμικότητας και η Ίντερ στο γ’ γκρουπ μαζί με τον Ολυμπιακό. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι με την κατάκτηση του τίτλου, η Σεβίλη ανεβαίνει στο α’ γκρουπ δυναμικότητας που βρίσκεται ο κάτοχος του Γιουρόπα με τους νέους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και από το γ’ γκρουπ θα ανέβει στο β’ η Μπενφίκα.

Η Ίντερ παραμένει στο γ’, όπερ σημαίνει ότι δεν θα είναι υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών. Αν το έπαιρνε η Ίντερ, τότε υποψήφιοι θα ήταν τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Σεβιγιάνοι. Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό ήταν που βγήκε από το «κάδρο» η Ίντερ, η οποία έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α’: Σεβίλη, Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ, Πόρτο.

Β’: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Mάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Μπενφίκα.

Γ’: Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, Ίντερ, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Σέλτικ.

Δ’: Αταλάντα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μαρσέιγ, Μπριζ, Γκλάντμπαχ, Μπασακσεχίρ, Ρεν.

Φυσικά, θα πρέπει να έχετε και μία εικόνα για το τι πρόκειται να συναντήσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ, στον προθάλαμο των ομίλων, όπου σίγουρα οι αντίπαλοί του δεν έχουν καμία σχέση με την περσινή Κράσνονταρ, ασχέτως αν από το πρώτο ματς του Φαλήρου είχε κριθεί η πρόκριση με εκείνο το επιβλητικό 4-0. Αν δεν σημειωθούν εκπλήξεις στους προηγούμενους γύρους, τότε μία εκ των Σλάβια Πράγας, Λουντογκόρετς, Γιουνγκ Μπόις ή Ερυθρό Αστέρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για να βρεθεί στους ομίλους.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ