Μαρτίνς: Στο Λονδίνο ένιωσα πραγματικός Έλληνας – Στον Ολυμπιακό αξίζει ένας ευρωπαϊκός τίτλος

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξή του στο MEGA. Μεταξύ άλλων μίλησε για το ρόστερ του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Φετφατζίδη και πολλά άλλα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας για το όραμα των Πειραιωτών στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά ότι “ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι το όνειρό μας. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Θα έχουμε αποφασιστικότητα και αφοσίωση στον αγωνιστικό χώρο. Στον Ολυμπιακό αξίζει ένας ευρωπαϊκός τίτλος… Τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα. Θα παλέψουμε γι’ αυτό”. Όσον αφορά στο γεγονός ότι η συνέχεια μπορεί να έχει Σεβίλλη ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μαρτίνς είπε: “Πρώτα υπάρχει η Γουλβς και μετά βλέπουμε. Αν την αποκλείσουμε, όλα είναι πιθανά”, σχολίασε αρχικά.

Η μετάβαση από την περσινή σεζόν

Για τον Πέδρο Μαρτίνς, ξεχωριστό ρόλο έπαιξε η μετάβαση στις δύο σεζόν. “Κερδίσαμε πολλά πέρσι. Εξελίξαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Αλλάξαμε τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός. Μας υποστήριξε ο κόσμος. Ανακτήσαμε το κύρος μας και οφείλεται σε εμάς”, επισήμανε ο προπονητής των Πειραιωτών για να προσθέσει: “Έχουμε πολλούς παίκτες σε νεαρή ηλικία. Θέλαμε την ιστορία της ομάδας, γι’ αυτό είχαμε παίκτες όπως ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης. Με τους πιο έμπειρους παίκτες, βοηθήσαμε τους νέους όπως ήταν ο Τσιμίκας”. Ο Μαρτίνς, στάθηκε και στο μυστικό της ομάδας: “Σήμερα η ομάδα μας είναι οικογένεια. Είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία έχω δουλέψει. Τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης. Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και αυτό είναι μοναδικό”.

Οι εκπλήξεις και οι Έλληνες

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, έκανε ειδική αναφορά και στις εκπλήξεις από πλευράς ποδοσφαιριστών. “Ο Τσιμίκας, ο Μπα, ο Σισέ ήταν ευχάριστες εκπλήξεις. Ο Καμαρά απογειώθηκε. Βελτιώνεται συνεχώς, ματς με ματς”, τόνισε, για να σταθεί στον Ανδρέα Μπουχαλάκη: “Έχει μεγάλη καρδιά και αγάπη για τον Ολυμπιακό. Παρότι τον κριτικάρουν εδώ στο Καραϊσκάκη”. Στη συνέχεια, στάθηκε στους Έλληνες της ομάδας. “Όταν ήρθα, είχαμε λίγους Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους καλύτερους. Πολλές λεπτομέρειες θα τις αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Θα πάρουμε τις αποφάσεις”, δήλωσε…

Η αλλαγή συστήματος

Ο Πορτογάλος προπονητής εξήγησε γιατί χρησιμοποιεί πολύ το σύστημα 4-3-3 το τελευταίο διάστημα. “Είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του Καμαρά ως οκτάρι και δεκάρι. Είναι συνεπείς Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, σε οργάνωση, αλλά και άμυνα. Έτσι πάμε στο 4-3-3. Σε λίγους μήνες που θα αλλάξει η ομάδα, μπορεί να αλλάξει και το σύστημα, θα το δούμε…”. Τόνισε χαρακτηριστικά.

Να μην χάσει κανέναν

Ο Μαρτίνς αναγνωρίζει τις δυσκολίες με τις προτάσεις για παίκτες, τα κίνητρα παρουσίας τους σε μεγάλα πρωταθλήματα, ωστόσο εξέφρασε την άποψή του για την επόμενη χρονιά, δηλώνοντας: “Θα ήθελα το 95% της ομάδας να μείνει ως έχει. Δεν θα ήθελα να χάσω κάποιους που αποτελούν τα θεμέλια της ομάδας. Δεν θέλω να χάσω τον Ελ Αραμπί, τον Βαλμπουενά, κανέναν από τους μέσους, ούτε τους αμυντικούς μας που έχουν παίξει φοβερά. Δεν θα ήθελα να χάσω κανέναν”.

Η εξήγηση για “Φέτφα”

Ειδική αναφορά στη συνέντευξη στο MEGA, υπήρξε και στον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Μαρτίνς, εξήγησε γιατί δεν παρέμεινε. “Μ’ αρέσει ως παίκτης, αντίθετα από ό,τι πιστεύετε. Το κλίμα γύρω από τον “Φέτφα”, μέσα στο πνεύμα του Ολυμπιακού, ήταν αρνητικό. Όσα έγιναν πέρσι και η μηδενική ανοχή των φιλάθλων τον επηρέασαν. Λόγω όσων είχαν συμβεί, πίστεψα ότι η καριέρα του στον Ολυμπιακό είχε τελειώσει”, είπε.

Το Κύπελλο, οι στιγμές και ο εξτρέμ

Ο Μαρτίνς δεν φοβάται πως η ομάδα του λόγω των πανηγυρισμών μπορεί να χαλαρώσει. Κάθε άλλο. “Το Κύπελλο Ελλάδας είναι διοργάνωση που πρέπει να σεβόμαστε και θέλουμε όλους τους τίτλους. Και το Europa League μας ενδιαφέρει. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουν τι περιμένουμε. Κανείς δεν θα χαλαρώσει”, εξήγησε ο 50χρονος τεχνικός, για να ρωτηθεί και για τις ξεχωριστές του στιγμές και να πει: “Στο Λονδίνο ένιωσα πραγματικός Έλληνας. Ήταν απίστευτο. Όπως και όταν παίξαμε εδώ με τη Μίλαν. Πιστεύω θα έχουμε και άλλες πολλές καλές στιγμές. Με λυπεί που δεν έχουμε τον κόσμο μας. Αυτό αφαιρεί τη δόξα όσων καταφέραμε φέτος”. Τέλος, έδωσε και το στίγμα του για μια μεταγραφή ενόψει της νέας περιόδου. “Θέλουμε έναν διαφορετικό εξτρέμ από αυτούς που έχουμε”, επεσήμανε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι αναζητεί το κάτι διαφορετικό σε αυτή τη θέση.

Ολυμπιακός για τη φιέστα: «45 και συνεχίζουμε…»

Με τον τίτλο «45 Θρυλικά πρωταθλήματα και συνεχίζουμε…» προαναγγέλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός το μέλλον της ομάδας, κάνοντας λόγο για μια «γιορτή που αρμόζει στον Ολυμπιακό, στον Πειραιά, στην Ελλάδα», μετά το τέλος της φιέστας τίτλου στο Καραϊσκάκη, η οποία διαδέχθηκε το 3-0 επί της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής.Αναλυτικά, όσα αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» στο κείμενό τους:

«Τα φώτα της ελπίδας άναψαν την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκη και είχαν ερυθρόλευκη αλλά και γαλανόλευκη απόχρωση.

Υπό τους ήχους του Μίκη και του Μάνου, ο Ολυμπιακός ξόρκισε την απειλή του κορονοϊού, έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας δείχνοντας πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς αλλά οφείλεις να συνεχίσεις να ελπίζεις και να προσπαθείς.

Η Μελίνα θα ήταν περήφανη για τα δικά της «Παιδιά του Πειραιά», στην επέτειο των 100ών γενεθλίων της.

Ο Θρύλος των γηπέδων και του ελληνικού αθλητισμού γιόρτασε την επιστροφή του στους τίτλους, κάνοντας τα πρωταθλήματά του 45 και καταφέρνοντας –ακόμα κι έτσι- να γιορτάσει ΜΑΖΙ με τον πύρινό του κόσμο!

Τα φώτα χαμήλωσαν και με πρωτοστατούντα τον ηγέτη του συλλόγου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, όλο το δυναμικό της ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ανέβηκε στο βάθρο και έκανε αυτό που προσδοκούσε όλη τη χρονιά.

Ύψωσε ψηλά στον πειραιώτικο ουρανό το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας!

Ολυμπιακός ΝΙΚΗΤΗΣ,

Πειραιάς ΝΙΚΗΤΗΣ,

Φώτα Ελπίδας από τον Πειραιά για την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ