Απόστολος Τσιτσιπάς: Τι είπε για το επεισόδιο με τον Moutet

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, αναφέρθηκε στη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον Corentin Moutet στην αναμέτρηση του Γάλλου με τον ταλαντούχο Έλληνα τενίστα στο τουρνουά Ultimate Tennis Showdown.

“Νέο παιδί είναι, θα μάθει. Αυτό πρέπει οι δάσκαλοί του να του μάθουν, ότι δεν πρέπει να προσβάλλει τους άλλους ανθρώπους”, δήλωσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλώντας στο Secret.

“Δεν τον πρόσβαλα. Το συγκεκριμένο τουρνουά Ultimate Tennis Show επιτρέπει το coaching και μάλιστα παροτρύνει τους προπονητές να προχωρήσουν σε οδηγίες προς τους παίκτες. Επειδή είναι σαν σόου το τουρνουά, όλοι μας μιλάμε. Είμαστε στη σκηνή και τους εμψυχώνουμε για να ενδυναμώσουμε τους παίκτες. Δεν τον κακολογώ. Είναι εις βάρος του. Απλά, αν θέλει να φτάσει ψηλά, θα πρέπει να τον κατευθύνουν σωστά οι μέντορές του. Άλλο να χτυπάς τις ρακέτες και να παίζεις τένις και διαφορετικό να είσαι σωστός άνθρωπος. Το να κάνουμε καλά μία τέχνη δεν σημαίνει ότι είμαστε σωστοί άνθρωποι και για την κοινωνία. Θα πρέπει να μάθουν όλοι οι άνθρωποι να συγχωρούν και να κατανοούν τους άλλους. Εγώ μπορεί να ενόχλησα επειδή έδινα στον Στέφανο κάτι που επιτρέπεται. Όμως, αν ο αθλητής ενοχλείται, υπάρχει διαιτητής να απευθυνθεί. Δεν δίνω σημασία, έχει λήξει το συμβάν. Ο ίδιος πρέπει να κάνει αυτογνωσία και αυτοκριτική”, ανέφερε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Όσον αφορά στο τι είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο πατέρας του αθλητή αποκάλυψε ότι “ο Στέφανος του είπε να κοιτάξει το παιχνίδι, να το απολαύσει και να μην καταφέρεται εναντίον άλλων”.

Πηγή πληροφοριών: Secret

Πηγή ΦΩΤΟ: atptour.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ