Tο τελευταίο γκολ του Μαραντόνα με την Αργεντινή κόντρα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από 26 χρόνια, στις 21 Ιουνίου του 1994, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θρύλος της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, είχε σκοράρει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Ήταν το παιχνίδι με την Ελλάδα στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ των ΗΠΑ, με τον Μαραντόνα να σκοράρει το 34ο του τέρμα με την “αλμπισελέστε”, που έμελλε τελικά να είναι και το τελευταίο του. Κι αυτό γιατί λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα μετά το ματς με τη Νιγηρία στον όμιλο, αποβλήθηκε από το τουρνουά έπειτα από έναν έλεγχο ντόπινγκ, όπου βρέθηκε στο αίμα του η ουσία της εφεδρίνης.

Μάλιστα, το γκολ αυτό πέρα από το γεγονός ότι ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, έμεινε και στην ιστορία για τον πανηγυρισμό του, όταν ο Μαραντόνα έτρεξε στην κάμερα και κραύγασε με τα μάτια γουρλωμένα. Ο Μαραντόνα είχε σκοράρει το τρίτο γκολ της αναμέτρησης απέναντι στην Εθνική μας ομάδα στο 60′, με τον Μπατιστούτα στις καθυστερήσεις με πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό 4-0 πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο Μαραντόνα φόρεσε συνολικά 91 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής σημειώνοντας 34 γκολ.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ