Ζοσέ Σα: Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν

Δηλώσεις ενός «δικού» της παιδιού φιλοξένησε το κανάλι της Πόρτο (Porto Canal), που είχε καλεσμένο τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μίλησε στην εκπομπή «Dragões lá fora» για την πραγματικότητα που βιώνει στην Ελλάδα, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, και δήλωσε ότι οι διοργανώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν.

Αρχικά, ο ικανότατος γκολκίπερ αναφέρθηκε στην έναρξη της πανδημίας. «Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία και αναβλήθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα προσπάθησα να πάω στην Πορτογαλία. Θα προτιμούσα να κάνω καραντίνα στο σπίτι μου. Προσπάθησα να επιστρέψω, μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά δεν τα κατάφερα. Η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε. Τελικά, μείναμε εδώ. Η πεθερά μου είναι εδώ, η κουνιάδα μου κατάφερε να επιστρέψει. Τελικά ήταν καλύτερο που μείναμε», είπε.

Εν συνεχεία, έκανε σύγκριση της κατάστασης στην Ελλάδα με εκείνη στην Πορτογαλία: «Δεν ξέρω πώς είναι ακριβώς η κατάσταση στην Ελλάδα, για να είμαι ειλικρινής, αλλά βλέπω τους αριθμούς. Η Ελλάδα δεν έπαθε μεγάλη ζημιά σε σχέση με την Πορτογαλία, όπου οι νεκροί και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται κάθε μέρα. Όταν ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού διαγνώστηκε θετικός, κάναμε για 2-3 ώρες εξετάσεις. Μετά επιστρέψαμε σπίτια και είδαμε στις ειδήσεις ότι η πανδημία είχε εξαπλωθεί και η ποδοσφαιρική δράση έπρεπε ν΄ ανασταλεί».

Αναφορικά με την πιθανότητα οι αγώνες που απομένουν να διεξαχθούν με κλειστές πόρτες, ο Σα σχολίασε ότι «μου έτυχε να παίξω με τον Παναθηναϊκό κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και σε ένα άλλο παιχνίδι, λόγω επεισοδίων, με τον ΠΑΟΚ. Είναι άσχημο να παίζεις χωρίς θεατές, ο αγώνας δεν έχει την ίδια αίσθηση και η ομάδα το νιώθει».

Ερωτηθείς για την επιστροφή στις διοργανώσεις, απάντησε ότι «ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Η αναβολή συνεχίζεται. Τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν. Οι ομάδες χρειάζονται τα χρήματα. Εάν ολοκληρωθούν ως έχουν αυτή τη στιγμή, πολλές ομάδες θ΄ αντιμετωπίσουν προβλήματα. Αλλά και για τους παίκτες θα είναι δύσκολο, γιατί θα τελειώσει αυτή η περίοδος και θ΄ αρχίσει η επόμενη χωρίς μεγάλο διάλειμμα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, περιμένουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ