Κορονοϊός: Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ σε δύο νοσοκομεία προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού. “Ο Μέσι έκανε μία δωρεά για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό στην κλινική μας. Σε ευχαριστούμε Λέο για την προσφορά σου και τη βοήθεια”, ήταν το μήνυμα της Νοσοκομειακής Κλινικής της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα που προσφέρει ο θρυλικός ποδοσφαιριστής θα δοθούν στην κλινική της Βαρκελώνης καθώς και σε άλλη μία κλινική στη γενέτειρά του.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι Αρχές. Μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία καταγράφηκαν 738 θάνατοι. Μόνο η Ιταλία μετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ένα μεγάλο παγοδρόμιο, έκτασης 1.800 τμ. το κέντρο Palacio de Hielo, στη Μαδρίτη, θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ