Πέθανε ο θρύλος της Ατλέτικο Μαδρίτης Χοακίν Πεϊρό

«Έσβησε» σε ηλικία 84 ετών ο Χοακίν Πεϊρό, ο οποίος έγραψε τη δική του λαμπρή ιστορία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για εφτά χρόνια, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄50.

Με τους “ροχιμπλάνκος” κατέκτησε δύο Κύπελλα και το Κύπελλο Κυπελλούχων (1962), πριν μεταναστεύσει στην Ιταλία, όπου έπαιξε οκτώ χρόνια σε Τορίνο, Ίντερ και Ρόμα, κατακτώντας με τους “νερατζούρι” δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1965) και δύο Διηπερωτικά Κύπελλα.

Ο Πεϊρό, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στην Ατλέτικο το 1971, φόρεσε δώδεκα φορές την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας (με πέντε γκολ) και στη συνέχεια, έκανε καριέρα στους πάγκους, με την μεγαλύτερη επιτυχία του στην Μάλαγα, την οποία οδήγησε από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη και τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, το 2003.

Τον θρύλο της Ατλέτικο αποχαιρέτησε με ανάρτησή του ένας ζωντανός θρύλος των “ροχιμπλάνκος”, ο Φερνάντο Τόρες: «Έφυγε ένας ακόμα θρύλος, κάποιος που βοήθησε τόσο πολύ την Ατλέτικο να μεγαλώσει που σήμερα νιώθουμε περήφανοι. Εις το επανιδείν Χοακίν Πεϊρό, πάντα ενωμένοι για την Ατλέτικο μας».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ