Θρήνος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Τροχανάς πέθανε το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 84 ετών. Ο Μιχάλης Τροχανάς τις τελευταίες μέρες ήταν καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και τελικά έχασε τη μάχη. Ο Μιχάλης Τροχανάς διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και συνέδεσε το όνομά του με μία δύσκολη περίοδο των κιτρινόμαυρων, κατά την οποία η ομάδα έψαχνε τα πατήματά της.

Επί των ημερών του υπήρξε η αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό και η απόκτηση του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΑΕΚ κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας, έστω κι αν ο Τροχανάς δεν ήταν πρόεδρος, έχοντας χρίσει κάποιους άλλους υπεύθυνους για τη διαχείριση της ομάδας.

O ίδιος απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών από το δίδυμο των Μελισσανίδη-Καρρά μέχρι να παραχωρήσει τις μετοχές του στην πολυεθνική Enic. Υπήρξε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999, ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας προτού φτάσει στο χείλος της καταστροφής. Η τελευταία του προσπάθεια να βρει λύσεις για την Ένωσης υπήρξε μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες από την κιτρινόμαυρη κοινωνία.Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Τροχανά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (9/3) στη Ραφήνα, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ