Τένις: Αμετακίνητος στην 6η θέση ο Τσιτσιπάς – Στο Νο 20 η Σάκκαρη

Η μόνη αλλαγή στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (ΑΤΡ) στο τένις είναι η άνοδος του Ντομινίκ Τιμ από την τέταρτη στην τρίτη θέση, εκεί που βρισκόταν ο Ρότζερ Φέντερερ (πλέον 4ος).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε αμετακίνητος, στην έκτη θέση με 4.745 βαθμούς. “Βασιλιάς” είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ.

Όσον αφορά στους Έλληνες αθλητές, να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε μία θέση, 424ος με 80 βαθμούς, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης ανέβηκε 12 θέσεις και είναι στο Νο 705 (26 βαθμοί).

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές είναι εκτός των πρώτων 1.000 της κατάταξης.

Όσον αφορά στις γυναίκες η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην 20η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (WTA), όπου είχε ανέβει για πρώτη φορά, με 2.130 βαθμούς. Η μοναδική αλλαγή στην πρώτη δεκάδα είναι η άνοδος της Μπέντσιτς στην 8η θέση (από 9η) και η υποχώρηση μίας θέσης της Σερένα Ουίλιαμς, που είναι πλέον ένατη. Στην κορυφή εξακολουθεί η Μπάρτι, μπροστά από τις Χάλεπ και Πλίσκοβα.

Όσον αφορά στις Ελληνίδες αθλήτριες, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ υποχώρησε τέσσερις θέσεις και είναι πλέον στο Νο 263 με 220 βαθμούς, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ανέβηκε τέσσερις θέσεις και είναι στο Νο 302 του κόσμου με 176 βαθμούς. Άλμα 28 θέσεων έκανε η Σαπφώ Σακκελαρίδη (Νο 800 με 24 βαθμούς) ανεβαίνοντας επίσης δύο θέσεις, ενώ η Ελένη Κορδολαίμη ανέβηκε μία θέση και στο Νο 838 (21 βαθμοί).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ