Πανηγυρικά στα πλέι οφ ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έγινε στο… νήμα της κανονικής διάρκειας της Superleague η 6η ομάδα που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ, ακολουθώντας Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ένα «εκρηκτικό» 20λεπτο ήταν αρκετό για να δώσει στον ΟΦΗ την εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Λαμίας και την 5η θέση. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή στο θέμα της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από την UEFA, τότε οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να «ξεσκονίσουν» τα διαβατήριά τους, καθώς εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι πριν τη σέντρα φιλοξένησαν προσφυγόπουλα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, είχαν ένα πανό που έγραφε: «Ένα νησί μια ομάδα μια αγκαλιά», μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-0.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει. Μόλις στα 87 δευτερόλεπτα ο Φιγκεϊρέδο με κοντινή προβολή μετά από παράλληλη σέντρα του Τσιλιανίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το «Γεντί Κουλέ» πήρε… φωτιά. Οι κρητικοί συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά και λίγο αργότερα (9′) είδαμε ένα γκολ… μαγεία. Ο Ναμπί «πυροβόλησε» αρκετά μέτρα έξω από τα καρέ των φιλοξενουμένων και ο Επασί δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Αν και στην μπάλα όλα γίνονται και έχουμε δει πολλά, ήταν προφανές πια πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου κυριαρχούσαν και τα πάντα είχαν, σε μεγάλο βαθμό, κριθεί.

Μάλιστα παρέμειναν ψηλά. Πίεζαν, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν, ενώ τα άκρα τους, Τσιλιανίδης, Σεμέντο παρουσιάζονταν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Ο τελευταίος μάλιστα έδωσε στο 20′ συνέχεια στον χορό των γκολ, καθώς τότε ξεκίνησε την ατομική του προσπάθεια από τα αριστερά, πέρασε 2 αντιπάλους του, συνέκλινε, πάτησε περιοχή και με σουτ σημείωσε ακόμη ένα όμορφο γκολ.

Έτσι η διαφαινόμενη νίκη του ΟΦΗ άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου και μέχρι την ανάπαυλα η αναμέτρηση είχε ρυθμό, αφού και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά. Μεγάλη φάση δεν είδαμε και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους κρητικούς μπροστά με 3-0, έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις on target τελικές τους και με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 68%.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως το πρώτο, αλλά με τη διαφορά πως οι κρητικοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η Λαμία θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και με την είσοδο του Μπεχαράνο άλλαξε το 4-4-2 που δεν λειτούργησε, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Η αναμέτρηση ως επί το πλείστον παίζονταν στο μισό των φιλοξενούμενων, αλλά ο Επασί αντέδρασε σωστά σε δύο σουτ του Νέιρα, οι Μαρίνάκης, Σεμέντο αστόχησαν από καλή θέση και το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 3-0. πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ