Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, αλλά η Άρσεναλ βρήκε γκολ με τον Λακαζέτ στο 81′ και έφυγε με το 1-0 από το «Γ. Καραϊσκάκη».

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τριάδα στον άξονα – Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη- κάτι που μπλόκαρε επιθετικά την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 3′ με το σουτ Βαλμπουενά που απομάκρυνε ο Λενό και στο 4′ με κεφαλιά του Μασούρα, όμως, οι Λονδρέζοι στην συνέχεια ισορρόπησαν. Πήραν το έλεγχο, ανέβασαν ρυθμό χάρη στον Ομπαμεγιάνγκ και είχαν σημαντική στιγμή με τον Λακαζέτ στο 20′ να αστοχεί από θέση βολής. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μόνη φάση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνεψαν στο πρώτο ημίχρονο, με το γενικό συμπέρασμα να είναι στη… μέση: η Άρσεναλ δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άρσεναλ ήταν πιο κινητική, έδειξε διάθεση να… ανοίξει το γήπεδο όμως δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για να κλέψουν μπάλες και να αντεπιτεθούν, αλλά όσο το πρόβλημα στην ανάπτυξη παρέμενε ο Λενό δεν κινδύνεψε από οργανωμένη επίθεση. Ο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Φορτούνη στο 65′ προκειμένου να κυκλοφορήσει ο Ολυμπιακός και την μπάλα και δημιουργήσει. Μέχρι το 70′ ωστόσο ούτε οι Πειραιώτες, ούτε και οι Άγγλοι απείλησαν με κάποια αξιόλογη φάση. Η πρώτη επικίνδυνη απειλή καταγράφηκε στο 74′ από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά που απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια ο Λενό. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού, η Άρσεναλ τον αιφνιδίασε και σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λαζακέτ, μετά από γύρισμα του Σάκα, να κάνει το 0-1 στο 81′. Ο Σα τέσσερα λεπτά μετά σταμάτησε σουτ του Γάλλου στράικερ, ενώ ο Παπασταθόπουλος είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 86′.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65′ Φορτούνης), Βαλμπουενά, Μασούρας (75′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Παπασταθόπουλος (88′ Μέιντλαντ-Νάιλς), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Γκεντουζί, Μαρτινέλι (58′ Σεμπάγιος), Γουίλοκ (75′ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ