Θρήνος στον Άγιαξ: Πέθανε ο θρυλικός αμυντικός Μπάρι Χουλσόφ

Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών για τον Άγιαξ και το ολλανδικό ποδόσφαιρο, Μπάρι Χουλσόφ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Στο 45% των αγώνων που ο Μπάρι Χουλσόφ φόρεσε τη φανέλα του, στην κορυφαία εποχή του συλλόγου, ο Άγιαξ δεν δέχτηκε καν γκολ. Κι αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το κορυφαίο ποσοστό στην ιστορία του “Αίαντα”. Ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός, που τον υπηρέτησε για 10 χρόνια (1967-’77), υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της συντροφιάς του Γιόχαν Κρόιφ και μαζί κατέκτησαν για τρεις διαδοχικές φορές το κύπελλο Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973), τη μία στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, το 1969 ηττήθηκε στον τελικό του Πρωταθλητριών.

Ο Ολλανδός βετεράνος αμυντικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, έχοντας παλέψει για χρόνια με πολύ σοβαρή ασθένεια. Ο Χουλσόφ αγωνίστηκε 143 φορές στο πρωτάθλημα με τον Άγιαξ και 12 ακόμα την Εθνική Ολλανδίας. Κατέκτησε έξι φορές το πρωτάθλημα, 4 φορές το κύπελλο, 2 το Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 το Διηπειρωτικό. Το 1991 ως προπονητής πέρασε για σύντομο διάστημα από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ