Πιτίνο: Ο κοινός παρονομαστής σε όλα ήταν ο Παπαγιάννης

Ο Ρικ Πιτίνο έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπαγιάννη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. «Απόλαυσα το παιχνίδι, όσο κανένα άλλο. Η ένταση και η διάθεση που υπήρχε για τη νίκη. Θέλω να κάνω όμως μια ειδική αναφορά. Ο Παπαγιάννης έκανε σπουδαία εμφάνιση. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, αμυντικά ήταν τρομερός. Είμαι περήφανος γι’ αυτόν. Έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Του είπα χθες ότι θα έκανε σήμερα 12 ριμπάουντ και 5 τάπες, με απογοήτευσε γιατί έκανε μόνο 4 τάπες (σ.σ. γέλασε). Αν όμως έπαιζε πολλά λεπτά, θα τα κατάφερνε», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο, στη συνέντευξη Τύπου.

Για το κομμάτι των ριμπάουντ είπε: «Στο ημίχρονο εκεί που στάθηκα είναι ότι κλειδί για την επιστροφή μας, ήταν να φτιάξουμε τα τρία σημεία που δεν πηγαίναμε καλά. Ο κοινός παρονομαστής σε όλα απόψε, ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, είτε με επιθετικά ριμπάουντ, είτε κάνοντας μπλοκ, είτε deflections. Ήταν ο παίκτης που μας κράτησε και μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τα τρίποντα που βρήκε η Μπάγερν και το πώς άλλαξε η εικόνα του αγώνα, σημείωσε: «Ο λόγος που έβρισκαν τόσα τρίποντα ήταν πως κάναμε αργά τις περιστροφές. Κάναμε κάποια προσαρμογή στην άμυνά μας, είπαμε να παίξουμε λίγο πιο ανοιχτά στο πικ εν ρολ και να μην δώσουμε τόσο μεγάλες βοήθειες. Βγήκαμε πιο επιθετικά στα close out. Παλέψαμε για κάθε άμυνα. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις τέτοια αντίδραση. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά στην προπόνηση, κι αυτό αποτυπώνεται στην απόδοσή τους. Η φυσική μας κατάσταση ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι του αγώνα. Χαρακτηριστικά, θα αναφέρω πάλι τον Παπαγιάννη, ο οποίος ήταν σε μέτρια φυσική κατάσταση και πλέον είναι σε εξαιρετική».

Για το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις που ακολουθεί σημείωσε: «Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, για να κερδίσουμε. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Είναι σημαντικό όταν το πρόγραμμα γυρίζει και γίνεται πιο ευνοϊκό, να το εκμεταλλευτείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ