SOS από τον Μπιορν των ΑΒΒΑ για τα fake news

Ο Μπιορν Ουλβέους των ΑΒΒΑ δώρισε βιβλία σε μαθητές λυκείου σε όλη τη Σουηδία σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη ροή των fake news.

Ο 74χρονος στιχουργός και μουσικός, ο οποίος μαζί με τους ΑΒΒΑ έχει πουλήσει περισσότερα από 375 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε όταν ο ίδιος αισθάνθηκε πως οι δημοκρατικοί θεσμοί υπονομεύονται από την ταχύτητα της παραπληροφόρησης.

Σχεδόν 111.000 αντίτυπα του βιβλίου “Alternative Facts – About Knowledge and its Enemies” (‘Αλλα γεγονότα – Σχετικά με τη γνώση και τους εχθρούς της” θα διανεμηθούν. Οι δάσκαλοι πρέπει να τα ζητήσουν εκ μέρους των μαθητών τους της τελευταίας τάξης και η μόνη σύσταση είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην τάξη.

“Είναι σαν κάτι που χρειάζονται –στην κριτική μας σκέψη και στην εμπιστοσύνη των θεσμών μας που, εσείς το ξέρετε, έχει διαβρωθεί –και απλά σαν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο”, δήλωσε ο Ουλβέους, συνιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η καθηγήτρια Θεωρητικής Φιλοσοφίας, ‘Ασα Βίκφορς, η οποία εξελέγη φέτος μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ