• Οριστικό: Προχωράει η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες του χρόνου η Super League

  2:52 μμ, Δευτέρα 08 Απρ 2019 2:52 μμ, Δευτέρα 08 Απρ 2019

  Το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 και όχι με 16 ομάδες, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάστηκε κάθετος στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο γραφείο του με τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

  Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019-20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020-21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.

  Μπροστά σε αυτό το φάσμα η άλλη πλευρά έκανε πίσω και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, ενώ θα καθιερωθεί και η Super League 2 με τη συμμετοχή πιθανότατα 12 ομάδων.

  Παράλληλα, είναι πλέον δεδομένο πως υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

  Στη συνάντηση, πέρα από τον υφυπουργό, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο αντιπρόεδρος της Super League Χρήστος Δάρρας, ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, καθώς και οι Δημητρίου, Βακάλης και Βρακάς εκ μέρους της ομοσπονδίας.

  «Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

  Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League», τόνισε ο Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μία ώρα και συμπλήρωσε:

  «Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».

  Σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το πόσοι φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο Βασιλειάδης είπε: «Όταν προκύψει οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου, εμείς και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να έχουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να προχωρήσουμε».

  Από τη μεριά του, ο Γραμμένος είπε: «Είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προϊόν του», ενώ ήταν ξεκάθαρος για τον τελικό του Κυπέλλου, τονίζοντας λακωνικά και με σαφήνεια: «Κανονικά στο ΟΑΚΑ ο τελικός».

  Τέλος, ο Δάρας δήλωσε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα