• Δώνης: Καλώς μπήκαν οι ξένοι διαιτητές, οι Έλληνες υπολείπονται σε προσωπικότητα

  3:46 πμ, Δευτέρα 08 Απρ 2019 3:46 πμ, Δευτέρα 08 Απρ 2019

  Ο Γιώργος Δώνης αποφεύγει να σχολιάσει διαιτητικά ζητήματα όλη τη χρονιά, ωστόσο στην ΕΡΤ εξέφρασε την άποψή του για την κλήση ξένων διαιτητών στη Super League.

  Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έθιξε θέμα ικανοτήτων των Ελλήνων, αλλά προσωπικότητάς τους και διαχείρισης αγώνων, εξηγώντας ότι οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν την απαιτούμενη προσωπικότητα αντιμετώπισης ενός αγώνα και των δυσκολιών του.

  Αναλυτικά η τοποθέτηση του τεχνικού του «τριφυλλιού» στην «Αθλητική Κυριακή» της κρατικής τηλεόρασης: «Είχα στο μυαλό μου να τ’ απαντήσω όλα αυτά στο τέλος της σεζόν. Η συμπεριφορά μας και του πάγκου μας είναι καλή και σε Έλληνες και σε ξένους διαιτητές. Καλώς μπήκαν οι ξένοι διαιτητές, καθώς το κομμάτι το οποίο υστερούν οι Έλληνες δεν είναι αν έχουν ικανότητες.

  Αυτή τη στιγμή υπολείπονται σε προσωπικότητα, δηλαδή ο τρόπος που διαχειρίζονται τα παιχνίδια μού δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Εγώ έχω ηρεμήσει, όμως δεν μου αρέσει καθόλου που μερικοί πάγκοι φέρνουν πίεση και ο τρόπος που συμπεριφέρονται δεν είναι ο κατάλληλος.

  Βλέπω ότι δυστυχώς οι διαιτητές επηρεάζονται από αυτό και επηρεάζονται και στα ημίχρονα, καθώς γίνονται διάφορα στα αποδυτήρια. Στον ξένο διαιτητή δεν τολμάει κανένας να πάει, ούτε στα ημίχρονα, ούτε από τους πάγκους, είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά μας.

  Αυτό πρέπει να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, σε εμάς και του Έλληνες διαιτητές. Όπως λέμε να αναπτύξουμε τους νέους παίκτες, όχι μόνο στο ταλέντο τους αλλά και σε προσωπικότητα, έτσι πρέπει και οι Έλληνες διαιτητές να είναι πολύ πιο ισχυροί την ώρα που διαχειρίζονται ένα παιχνίδι, την ώρα που διαχειρίζονται τους πάγκους και την ώρα που διαχειρίζονται τα ημίχρονα. Εμένα αυτό μου δημιουργεί έναν έντονο προβληματισμό, γιατί βλέπω ότι μετά λειτουργούν διαφορετικά στον αγωνιστικό χώρο».

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα