Ανεβαίνει και άλλο στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς

Ο αποκλεισμός του Μπόρνα Τσόριτς από την οκτάδα του τουρνουά της Μασσαλίας δεν σημαίνει μόνο ότι ανοίγει περισσότερο ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τίτλου. Σημαίνει και ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα κάνει τη Δευτέρα ρεκόρ καριέρας!

Ο 20χρονος τενίστας θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο νούμερο 11, φτάνοντας πολύ κοντά στην πρώτη είσοδό του στην τοπ δεκάδα, ακόμα κι αν δεν πετύχει άλλη νίκη στη γαλλική πόλη.

Θα αυξήσει, φυσικά, ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές του για γρήγορη άνοδο, αν κατακτήσει τον τίτλο στη Μασσαλία. Σήμερα, πάντως, «άδειασε» το κάτω μέρος του ταμπλό, καθώς ο Τσόριτς ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από τον Ούγκο Ουμπέρ, ενώ ο Φερνάντο Βερντάσκο έχασε με 6-4, 6-3 από τον Ματίας Μπάσινγκερ.

Ο νεαρός Κροάτης θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στο Νο.11, αν κέρδιζε τον τίτλο και ο Στέφανος δεν περνούσε στον τελικό. Ο Τσιτσιπάς θα παίξει, θυμίζουμε, αύριο με τον νικητή του αγώνα Στακόφσκι-Μπαρέρ και έχει στη δική του πλευρά του ταμπλό δυνατά ονόματα, όπως οι Νταβίντ Γκοφέν, Ζιλ Σιμόν και Μπενουά Περ.Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ